10 Ιουνίου 2015

ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΡΟΜΑΞΕΙ! Το απόλυτο φτύσιμο!! Μέρκελ-Ολάντ δεν επιβεβαιώνουν βραδυνή συνάντηση με Τσίπρα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πεδίο των διαπραγματεύσεων, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως το ραντεβού Μέρκελ, Ολάντ και Τσίπρα στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες δεν θα πραγματοποιηθεί.
«Δεν έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ της Άνγκελα Μέρκελ, του Φρανσουά Ολάντ και του Αλέξη Τσίπρα για την Τετάρτη στις Βρυξέλλες» δήλωσαν στα πρακτορεία Reuters και Bloomberg Γάλλοι και Γερμανοί αξιωματούχοι.

Μάλιστα και ο δημοσιογράφος των FT Πίτερ Σπίγκελ σε tweet του πριν από μερικά λεπτά ανέφερε ότι υπάρχουν πολλές φήμες ότι το προγραμματισμένο ραντεβού Τσίπρα-Ολάντ-Μέρκελ δεν θα γίνει σήμερα. Ενώ σε νεότερη ανάρτησή του σημείωνε ότι αν δεν γίνει το ραντεβού σήμερα, η διαπραγμάτευση μεταφέρεται στο Euro Working Group τέλος της εβδομάδας στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.





Κομισιόν: Ούτε ο Γιούνκερ θα συναντήσει τον Τσίπρα
Σε σημερινή ενημέρωση του Μαργαρίτη Σχοινά από τις Βρυξέλλες τονίστηκε χαρακτηριστικά από τον εκπρόσωπο της Κομισιόν ότι «Ο Μοσκοβισί έχει πει στους εκπροσώπους της Ελλάδας ότι οι τελευταίες προτάσεις δεν αντανακλούν τις προηγούμενες συζητήσεις. Η μπάλα είναι στο γήπεδο της Ελλάδας για να επιλυθούν οι διαφορές. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σχέδιο για συνάντηση του Γιούνκερ με τον Αλέξη Τσίπρα σήμερα».

Τέλος, αρνήθηκε να απαντήσει εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιμένει για πλεόνασμα 1% το 2015 έναντι του 0,75% που έχει προτείνει η Ελλάδα.

Αλλα λέει το Μαξίμου
Το Μέγαρο Μαξίμου πάντως περιλαμβάνει τη συνάντηση στη λίστα επαφών που θα έχει ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο και στο περιθώριο της συνάντησης κορυφής μεταξύ της Ε.Ε. και της Λατινικής Αμερικής, που αρχίζει σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε πάντως χαμογελαστός τις συναντήσεις του στις Βρυξέλλες, «Ανέβασε» μάλιστα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter φωογραφίες από την συνάντηση του με τον υπουργό Εξωτερικών της Αργεντινής Χέκτος Τίμερμαν.



Κυβέρνηση: Μετά το non paper άρχισαν οι διαρροές για την ακύρωση του ραντεβού
Κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι Μέρκελ και Ολαντ ακύρωσαν το ραντεβού με τον Τσίπρα στις Βρυξέλλες υποστηρίζουν πως αυτές προέκυψαν αμέσως μετά το non paper που εξέδωσε σήμερα το πρωί το Μεγάρου Μαξίμου. Συγκεκριμένα τονίζουν ότι οι διαρροές περί άρνησης της Γερμανίδας καγκελαρίου και του Γάλλου προέδρου να δουν τον Ελληνα πρωθυπουργό ήρθαν όταν η ελληνική κυβέρνηση έκανε γνωστό ότι δεν υπάρχει ούτε απάντηση, ούτε σχόλιο από την πλευρά των θεσμών στις δύο νέες προτάσεις που τους κατέθεσε η Αθήνα.

Έξαλλος ο Γιούνκερ
Σύμφωνα με ανταπόκριση του δημόσιου γερμανικού καναλιού WDR, η σημερινή συνάντηση μεταξύ Τσίπρα, Μέρκελ, Ολάντ βρίσκεται επί ξυρού ακμής, διότι αυξάνεται η ένταση από πλευράς των χωρών της Ε.Ε.

Σύμφωνα με κύκλους της Ε.Ε. ο πρόεδρος της Κομισόν Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ ήταν πολύ θυμωμένος σε μια εσωτερική συνεδρίασή της. Η αιτία ήταν, ότι οι νέες ελληνικές προτάσεις δεν ήταν αρκετά επαρκείς. "Δεν συμπεριφέρονται έτσι εντός της Ε.Ε.", φέρεται να φώναξε ο Γιουνκέρ. Όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχους της Ε.Ε., δεν θα γίνει η συνάντηση Τσίπρα, Μέρκελ, Ολάντ, αν δεν υπάρξει κάποια κινητικότητα.