27 Ιουνίου 2015

ΤΙ ΕΓΙΝΕ; ΕΚΒΙΑΖΟΥΜΕ ΠΡΟΕΔΡΕ; ΕΚΒΙΑΖΟΥΜΕ; Καμμένος: Αν δεχτούν τη συμφωνία θα αποσύρουμε το δημοψήφισμα

«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, το δημοψήφισμα προστατεύει την Ευρώπη»,  δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος επισημαίνοντας παράλληλα ότι  «Εμείς δεν θέλουμε πόλεμο αλλά δεν θα ανεχτούμε και μία πολιτική που εξευτελίζει τον ελληνικό λαό».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφερόμενοςστο δημοψήφισμα εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας ότι είναι ένα δημοκρατικό δημοψήφισμα με συγκεκριμένο ερώτημα και σημείωσε ότι το ερώτημα δεν είναι « ευρώ ή δραχμή», αλλά αν δέχεται ο λαός τα μέτρα ή όχι. Το «όχι» θα είναι εντολή να μην δεχθούμε μέτρα που δέχθηκαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και εξαθλίωσαν τους Έλληνες».  Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε ότι εάν οι Θεσμοί αποδεχτούν την ελληνική πρόταση θα μπορούσε το δημοψήφισμα να αποσυρθεί.

Τέλος υποστήριξε ότι δεν υπάρχει διαδικασία εξόδου της χώρας από το ευρώ και ότι αν κινήσουν τέτοια διαδικασία θα είναι παράνομη. Πρόσθεσε ακόμη ότι «δεν υπάρχουν εκβιασμοί, ούτε οι τράπεζες θα κλείσουν, ούτε τα ΑΤΜ, υπάρχουν 41 δισ περιουσία των ελληνικών τραπεζών. Ο πρωθυπουργός ζήτησε μερικές ημέρες παράταση για να διενεργηθεί το δημοψήφισμα.