15 Ιουνίου 2015

Όλοι οι άνθρωποι της προέδρου-Ο διευθυντής του γραφείου της είναι ένας πρώην ΟΝΝΕΔίτης

Από την πρώτη στιγμή που η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέλαβε τα καθήκοντα της προέδρου της Βουλής επιχείρησε, και εν μέρει το έχει καταφέρει, να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο στο Κοινοβούλιο.

Το γραφείο της στη Βουλή στελεχώθηκε αργά και σταθερά με άτομα που πέρασαν κυριολεκτικά από «κόσκινο». Αποτελεί κοινό μυστικό ότι σε κανέναν δεν δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη. Εξαίρεση ίσως αποτελεί ο δικηγόρος και ο πλέον στενός συνεργάτης της, Ανδρέας Γκουγκουλής. Είναι ο διευθυντής του πολιτικού της γραφείου με καταγωγή από τον Αμπελώνα Λάρισας και με «γαλάζιο» παρελθόν, καθώς υπήρξε μέλος της ΟΝΝΕΔ!Την περίοδο της προεδρίας Γιάννη Οικονόμου (1998-2001),ο Γκουγκούλης ήταν μέλος του Ε.Γ. της «γαλάζιας»Νεολαίας μαζί με τους Δούζη Γιάννη, Νταούλα Διομήδη, Κουρούση Χρήστο, Νικολακάκο Ηλία, Χατζηδημητρίου Γιώργο, Μπούλια Λευτέρη, Κουλιζάκο Μιχάλη, Μασούρη Σωτήρη, Δρόσο Παναγιώτη, Κοτταρά Θανάση, Γαλαμάτη Δημήτρη, Τοκάκη Βασίλη, Γεωργακέλλο Άκη, Λιακόπουλο Νίκο, Παπασταματίου Παναγιώτη, Συρεγγέλα Μαρία καιΚρυστάλλη Κώστα.

Οι αυξημένες ανάγκες του κοινοβουλευτικού έργου και οι διοικητικές υποχρεώσεις του Κοινοβουλίου οδήγησαν την κα Κωνσταντοπούλου στη δημιουργία ενός πυρήνα συνεργατών. Στην κορυφή της πυραμίδας βρίσκεται ο νέος γραμματέας της Βουλής,Γιώργος Θαλάσσης, που αποτελεί προσωπική επιλογή της. Είναι εκπαιδευτικός και γυμνασιάρχης της Σχολής Μωραΐτη. Ο κ. Θαλάσσης είχε καταθέσει στη δίκη των δολοφόνων του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καθώς ο άτυχος νέος είχε υπάρξει μαθητής του. Επίσης, είχε εκφράσει την αλληλεγγύη του και τη συμπάθειά του στον φυλακισμένο αντιεξουσιαστή Νίκο Ρωμανό.

Το παζλ των συνεργατών της κας Κωνσταντοπούλου συμπληρώνεται στις 18 Μαΐου 2015, όταν με απόφασή της συγκροτήθηκε μια νέα επιτροπή για «στήριξη του κοινοβουλευτικού έργου της Βουλής». Η επιτροπή, μάλιστα, προβλέπεται να είναι αμειβόμενη από τον προϋπολογισμό της Βουλής και θα την απαρτίζουν οι εξής:

-Γεώργιος Θαλάσσης του Κωνσταντίνου, ως πρόεδρος.

– Νικόλαος Ανέστης του Φωκίωνα, ως αντιπρόεδρος.

-Χαράλαμπος Ρωσσίδης του Ιωάννη, ως αντιπρόεδρος.

-Πέτρος Αρναούτης του Ανδρέα, ως μέλος.

-Νικόλαος Κορόβηλας του Παναγιώτη, ως μέλος.

-Δημήτριος Πολύμερος του Γεωργίου, ως μέλος.

O κ. Θαλάσσης είναι γενικός γραμματέας του Κοινοβουλίου, ο κ. Ρωσσίδης είναι διορισμένος ως σύμβουλος επικοινωνίας της προέδρου και από εδώ και στο εξής θα είναι αυτός που θα έχει την επαφή με τους δημοσιογράφους.

Μεταξύ των άλλων μελών, διακρίνεται και ο κ. Κορόβηλας, αθλητικός συντάκτης που μέχρι πρόσφατα ήταν στην ERT OPEN. Επιπλέον, σύμφωνα με άλλες αποφάσεις, οι περισσότεροι εξ αυτών συνόδευαν την κα Κωνσταντοπούλου στα ταξίδια της στο εξωτερικό, με πληρωμένα τα εισιτήρια και τη διαμονή από τη Βουλή.

Σύμφωνα με το αιτιολογικό της απόφασης, αναφέρεται πως «έργο της Επιτροπής είναι η ολοκληρωμένη και αποτελεσματική υποστήριξη του έκτακτου και αυξημένου κοινοβουλευτικού έργου, η συνεισφορά στις εργασίες των νέων επιτροπών της Βουλής, η προαγωγή της συνεργασίας της Βουλής με το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα κοινοβούλια άλλων χωρών και άλλους διεθνείς οργανισμούς και η ενημέρωση των πολιτών για το, κατά τα άνω, έκτακτο κοινοβουλευτικό έργο.

Η Επιτροπή έχει χρόνο έναρξης λειτουργίας την 4η Μαΐου 2015», ενώ δίνεται και η δυνατότητα για μελλοντική αύξηση των μελών.

* Ρεπορτάζ από την εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ το Σάββατο 13/06/2015.