15 Ιουνίου 2015

ΣΑΝΟ ΣΤΑ ΓΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ! Καμμένος κατά δανειστών για τις μίζες!

Είναι δύσκολο να πάρεις στα σοβαρά τις πληροφορίες που θέλουν την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ να αναζητούν νέους τρόπους και μεθόδους περικοπών από τα κονδύλια της Εθνικής Άμυνας ώστε να μπορεί η κυβέρνηση να παρουσιάσει “ισοδύναμα μέτρα” στους δανειστές. Το ζήσαμε την περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά,αλλά φαίνεται ότι το ζούμε και τώρα με την “πρώτη φορά Αριστερά”.
Σύμφωνα ,λοιπον με πληροφορίες έγινε σύσκεψη των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων υπό τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο για να βρεθούν “ισοδύναμα μέτρα”! Η αλήθεια είναι ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επικράτησε απελπισία! Ειδικά όταν ειπώθηκε ότι το ΓΕΣ έχει φθάσει πλέον να έχει ακριβώς ίδιο προϋπολογισμό μ΄ αυτόν που προβλέπεται για τους…βρεφονηπιακούς σταθμούς!

Παρόλα αυτά και με δεδομένη την μεγάλη εμπειρία που έχει αποκτήσει πλέον ο Α/ΓΕΕΘΑ σ΄ αυτά τα θέματα , βρέθηκε ένα “πακέτο” 400 εκατομμυρίων . Το οποίο κάποιοι έσπευσαν να το “βαφτίσουν” περικοπές εξοπλισμών. Εξοπλισμοί όμως δεν υπάρχουν και άρα οι όποιες περικοπές θα προέρχονται από συντηρήσεις ή προμήθειες ανταλλακτικών . Επικίνδυνα πράγματα…

Σ΄ αυτό το κλίμα είναι απολύτως λογικό να υπάρχει ανησυχία στο προσωπικό των ΕΔ που σε τέτοιες καταστάσεις πίεσης ,πάντα το “θυσίαζαν” οι κυβερνώντες . Το πρώτο σενάριο για την μεταβολή ασφαλιστικών τους θεμάτων προς το χειρότερο έχει κυκλοφορήσει. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ενδέχεται να ακολουθήσουν κι άλλα δυσμενή μέτρα.

Η "αντεπίθεση"
Ωστόσο πηγές από το ΥΠΕΘΑ επεσημαίνουν ότι το μήνυμα που έχουν στείλει προς τους δανειστές και ειδικά προς τους Γερμανούς είναι ότι "πρέπει να βαλουν τις εταιρείες τους να πληρώσουν τα πρόστιμα που τους αναλογούν για την εμπλοκή τους σε σκάνδαλα σχετικά με ελληνικούς εξοπλισμούς". Σαν παράδειγμα αναφέρουν την Ραϊμένταλ ,την οποία έχουν "κοστολογήσει" περί τα 200 εκατομμύρια! "Αν θέλουν ας μας πληρώσουν για να έχουμε να τους πληρώσουμε", λένε πηγές του ΥΠΕΘΑ.

Σχετικό είναι το μήνυμα Καμμένου στο twitter


onalert.gr