23 Ιουνίου 2015

Προπονητής δημιουργεί σάλο με ατάκες σε αθλήτριες του: Είστε χοντρές, φέρτε μου καφέ

Η επιτυχία μιας ομάδας κρίνεται εν πολλοίς και στις σχέσεις ανάμεσα στον προπονητή και τους αθλητές του ή τις αθλήτριες του.
Ο Ιγνάσιο Κερέδα μάλλον αυτό δεν το υπολόγισε και κατάφερε να στρέψει εναντίον του όλο τον κόσμο μετά τις αποκαλύψεις από αθλήτριες του. Σάλος έχει προκληθεί στις τάξεις της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών της Ισπανίας μετά τις καταγγελίες των αθλητριών κατά του προπονητή τους, από τον οποίο ζητούν να παραιτηθεί.

Η ομάδα απογοήτευσε με την παρουσία της στο Μουντιάλ Γυναικών που διοργανώνεται στον Καναδά, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων ωστόσο το πρόβλημα δεν έγκειται μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι.



Όπως δήλωσαν πρώην και νυν παίκτριες της εθνικής ομάδας στην ισπανική "Marca", η σχέση τους με τον κόουτς έχει φτάσει στο απροχώρητο. Πολλές μάλιστα έχουν αποφασίσει να μην ξαναγωνιστούν με την εθνική εξαιτίας της συμπεριφοράς του προπονητή τους.

Όσο απίστευτο κι ακούγεται, ο Ιγνάσιο Κερέδα βρίσκεται στον πάγκο της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών της Ισπανίας από το 1988, δηλαδή 27 ολόκληρα χρόνια.



Η πρώην παίκτρια της Ισπανίας, Μαρ Πριέτο, έζησε από πρώτο χέρι την άσχημη συμπεριφορά του Κερέδα: «Έχω δει συμπαίτριές μου να εγκαταλείπουν την ομάδα, έχοντας μπουχτίσει από αυτά που άκουγαν. Τις φώναζε χοντρές και τους έλεγε ειρωνικά να του φτιάξουν καφέ. Η μεταχείρισή του στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν εξευτελιστική και ξεπερνούσε τα όρια του επιτρεπτού».



Η νυν παίκτρια της γυναικείας ομάδας της Άρσεναλ και της Εθνικής, Βίκι Λοσάδα, σημειώνει: «Μας συμπεριφέρεται σαν να είμαστε παιδιά. Όχι σαν επαγγελματίες. Μας φωνάζει συνεχώς. Δεν έχει ούτε παιδεία, ούτε σεβασμό. Οι προπονήσεις ήταν διαφορετικές. Στις βασικές διόρθωνε τα λάθη και τους έλεγε τι να κάνουν. Στα κορίτσια που δεν αγωνίζονταν στο αρχικό σχήμα, δεν έδινε καν σημασία. Οι βοηθοί του έφευγαν και μιλούσαν στο τηλέφωνο, αδιαφορώντας πλήρως για την προπόνηση!».