01 Ιουνίου 2015

Σας πήραμε χαμπάρι συντροφάκια...

«Θυσιάζουν» Βαρουφάκη – Παναρίτη για να περάσουν το νέο μνημόνιο χωρίς απώλειες;

Είναι εκπληκτικό αυτό που συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση με την Παναρίτη. Τέσσερις μήνες από τις εκλογές αλλά και πολλοί άλλοι πριν από αυτές δεν τους πείραζαν όλοι οι Πασόκοι «μνημονιακοί» που έχουν μαζευτεί στο κόμμα και τους πειράζει η Παναρίτη. Δηλαδή όλοι οι συνεργάτες του Παπανδρέου, του Ακη και του Σημίτη που συνωστίζονται στην αυλή του Μαξίμου είναι καλύτεροι από την Παναρίτη. Δημοσιογράφοι, επικοινωνιολόγοι ακόμη και υπουργοί που ξεσκόνιζαν το ΠΑΣΟΚ μέρα και νύχτα, που έγλειφαν στην εξώπορτα της Χαριλάου Τρικούπη, και τώρα έχουν γίνει επίσημοι συνομιλητές του Τσίπρα δεν τους ενοχλούσαν αλλά τους ενοχλεί μια απίθανη και αστεία περίπτωση όπως η Παναρίτη. Την οποία δεν ήξερε ούτε η μάνα της μέχρι που την έφεραν στην Ελλάδα οι… Παπανδρέου και ο νοών νοείτω γιατί. Κι όμως, διαβάζουμε ότι έχουν εξεγερθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, μαζεύουν και υπογραφές για να τη διώξουν γιατί λένε ότι είναι πολύ… μνημονιακή. Έχει δουλέψει και στην Παγκόσμια Τράπεζα, είναι τεχνοκράτης, επομένως είναι με τον άκρατο φιλελευθερισμό.

Τόσο υποκριτές και Φαρισαίοι όλοι αυτοί οι Συριζαίοι. Μα καλά επί τρεις μήνες η Παναρίτη δεν κρατούσε τις τύχες της χώρας στα χέρια της ως επικεφαλής της διαπραγμάτευσης; Αυτήν δεν είχαν βάλει στο βλακο-Βρυξέλλες Γκρουπ να κάνει παιχνίδι με τους δανειστές, δηλαδή την τρόικα; Κι όταν κατάλαβαν ότι είναι άχρηστη την απέσυραν κακήν – κακώς; Αλλά γιατί κανείς δε μιλούσε τότε; Ο Σαγιάς, ο Παπαδημούλης, η Σακοράφα, ο Λεουτσάκος και τόσοι άλλοι που κρύβονταν και ξαφνικά θυμήθηκαν ότι προσφέρει τις υπηρεσίες της στην κυβέρνηση μια… τεχνοκράτισσα μνημονιακή;

Μόνο ο Δραγασάκης και η ομάδα του, που είχαν παραγκωνιστεί από την ομάδα Βαρουφάκη μέσα στο Μαξίμου, έλεγαν ότι οι άνθρωποι σαν την Παναρίτη είναι απίθανοι και θα καταστρέψουν τη χώρα. Μόνο αυτοί έλεγαν μέσα στην κυβέρνηση ότι πρόκειται για περιφερόμενο θίασο που θα οδηγήσει την Ελλάδα στην καταστροφή. Το λέγαμε κι εμείς αλλά ποιος άκουγε ότι οι κλόουν που έχουν μαζευτεί στην κυβέρνηση θα προκαλέσουν ζημιά;

Και σιγά τ’ αυγά και η Παναρίτη, να ήταν μόνον αυτή. Δεν τους έχει πειράξει π.χ. ότι διορίζονται κάτι απίθανοι τύποι στα υπουργεία που δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Δεν τους ενοχλεί που ακόμη και ο Βαρουφάκης ήταν άνθρωπος του Παπανδρέου και του Σόρος και όταν είδε φως από τα τηλεπαράθυρα μπήκε στον ΣΥΡΙΖΑ. Θα τον διώξουν κι αυτόν χρεώνοντάς του την καταστροφή και θα λένε «ήταν Πασόκος αλλά τώρα το καταλάβαμε». Σιγά, μωρές παρθένες του ΣΥΡΙΖΑ που πιαστήκατε εξ απήνης. Ρίξτε μια ματιά στο σκυλολόι που έχει μαζευτεί μέσα κι έξω από το Μαξίμου.

Αίφνης έγινε μείζον θέμα η θέση του ΔΝΤ η οποία στο κάτω – κάτω δεν έχει και καμιά σημασία, ποιος ασχολείται μ’ αυτήν; Για ένα άδειο πουκάμισο για μια Ελενα… Παναρίτη έχει γίνει ο χαμός ή ψάχνουν τρόπο να διώξουν τον Βαρουφάκη και του το λένε με τρόπο φοβούμενοι ότι θα φτιάξει κανένα κόμμα και θα τρελάνει τον Αλέξη; Ή μήπως είναι ο ιδανικός αποπροσανατολισμός και το τέλειο «μάντρωμα» των βουλευτών. Του στυλ «θυσιάζουμε την… Ιφιγένεια – Ελένη, ψηφίζετε τη συμφωνία που έρχεται και που δεν έχει καμιά σχέση με τις κόκκινες γραμμές;»

Γιατί δηλαδή όλος αυτός ο χειρισμός μας θυμίζει επαγγελματίες επικοινωνιολόγους και εταιρείες που ξέρουν από τέτοια κόλπα, τα οποία άλλωστε και η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε γι’ αυτό και ηττήθηκε; Βεβαίως δεν περίμενε κανείς κάτι καλύτερο από τον ΣΥΡΙΖΑ. Επαγγελματίες Αμερικανοί επικοινωνιολόγοι που καλοπληρώθηκαν από επιχειρηματίες, έφεραν τον Τσίπρα στην εξουσία, οι ίδιοι του κάνουν τώρα και «σέρβις», μαζί με «γατόνια» Έλληνες που βγάζουν λεφτά παίρνοντας μέρος στον πρωϊνό καφέ του Μαξίμου.

Σας πήραμε χαμπάρι συντροφάκια.