22 Ιουνίου 2015

ΠΡΩΕΔΕ ΑΡΧΗΣΑΝ ΟΙ ΕΚΠΤΟΣΗΣ; Καμμένος: ΟΚ να αυξήσουμε ΦΠΑ στα νησιά αλλά μόνο σε Μυκονο-Σαντορίνη

[Ο Πανάρας για να δικαιολογήσει την κ@λοτούμπα έρχεται με μια πρόταση που είχε κάνει ο Μπαρούφας πριν κανα διμηνο και είχαν απορρίψει μόνοι τους αφού είπαν ότι είναι αντισυνταγματικο το διαφορετικό ΦΠΑ εντός της ίδιας περιφέρειας]

Πρόταση – βόμβα του Πάνου Καμμένου έπεσε σήμερα στο τραπέζι του κυβερνητικού συμβουλίου και αφορά τον ΦΠΑ στα νησιά, μία από τις οπισθοχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.
Σύμφωνα με το Mega, η πρόταση αφορά την καθιέρωση ΦΠΑ δύο ταχυτήτων. Μέχρι τώρα ισχύει στα νησιά το καθεστώς έκπτωσης ΦΠΑ 30%, το οποίο η ελληνική κυβέρνηση ήταν διατεθειμένη να το καταργήσει, κάτι για το οποίο είχε εκφράσει έντονες αντιδράσεις ο υπουργός Εθνικής Αμύνης.

Ετσι, σήμετα ο κ. Καμμένος έριξε στο τραπέζι του κυβερνητικού συμβουλίου την πρόταση να καταργηθεί η μείωση του ΦΠΑ, όχι όμως σε όλα τα νησιά, αλλά μόνο όπου ο μέσος όρος εισοδημάτων είναι πάνω από το μέσο όρο στη χώρα.

Αν γίνει αποδεκτή η πρόταση, τα νησιά με υψηλά εισοδηματικά κριτήρια, είναι τα πιο εμπορικά, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη.