05 Ιουνίου 2015

Γελάνε οι ξένοι με την ομιλία Τσίπρα

Με χιούμορ αλλά και ειρωνεία αντιμετώπισαν σε πρώτη φάση, κορυφαίοι αρθρογράφοι των διεθνών ΜΜΕ, πάντα μέσω Twitter, την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Αρκούντως επιθετικός ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal, Simon Nixon, αναφερόμενος στο κάλεσμα του κ. Τσίπρα προς την αντιπολίτευση να δηλώσει ξεκάθαρα εάν θα στηρίξει ή όχι την όποια συμφωνία με τους εταίρους. «Είναι γελοίο να ζητάς από την αντιπολίτευση να σου υπογράψει λευκή επιταγή», είναι το συμπέρασμα, μέσω Twitter του κ. Nixon.


Περισσότερο... ποιητικός ο αρθρογράφος των Financial Times, Peter Spiegel, ο οποίος θα ήθελε να είναι «μία μύγα σε κάποιο τοίχο, στην συνεδρίαση της ΕΚΤ την επόμενη εβδομάδα, όπου θα συζητηθεί το θέμα του haircut των ελληνικών collaterals, μετά την απόρριψη της πρότασης των πιστωτών από τον Έλληνα πρωθυπουργό».


Προσγείωση στην πραγματικότητα συστήνει ο δημοσιογράφος του Sky News, Ed Conway, καθώς ζητά απ' όλους να μην ενθουσιάζονται υπερβολικά «από το μελόδραμα στην ομιλία Τσίπρα. Στην ουσία αποκαλύπτει ότι οι διαπραγματεύσεις θα διαρκέσουν μερικές ακόμη εβδομάδες».

http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/ellada/item/235674-pos-sxoliazoun-tin-omilia-tsipra-oi-ksenoi-dimosiografoi