10 Ιουνίου 2015

“Δώσε μας μια τσάντα ή ένα διαμερισματάκι” - Επίθεση εναντίον της Βίκυς Σταμάτη στα δικαστήρια

Η νυν και η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου βρίσκονται σήμερα ενώπιον των Ελβετών δικαστών οι οποίοι ερευνούν τους μηχανισμούς που χρησιμοποιήθηκαν για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσω του τραπεζικού συστήματος της χώρας τους.

Οι δύο γυναίκες έχουν κληθεί να καταθέσουν ως μάρτυρες στην έρευνα των Ελβετών.

Πρώτη κατέθεσε η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου και μετά ακολούθησε η Βίκυ Σταμάτη.

Την στιγμή της μεταφοράς της Βίκυς Σταμάτη στο κτίριο 6 μία γυναίκα της φώναζε :"Έχεις καμία τσαντούλα να μας δώσεις ή αλλιώς κανένα διαμέρισμα".

Την ώρα μάλιστα που η κυρία Σταμάτη ανέβαινε τις σκάλες του κτιρίου 6 για να μεταβεί στην δεύτερο όροφο όπου καταθέτει ενώπιον των Ελβετών, η πρώην σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου έβγαινε από το ασανσέρ με αποτέλεσμα οι δυο γυναίκες να μην πέσουν πρόσωπο με πρόσωπο.

Και οι δυο γυναίκες καταδικάστηκαν πρωτόδικα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για τις μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα. Αυτή την περίοδο δικάζονται σε δεύτερο βαθμό από το πενταμελές εφετείο.

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία η Βίκυ Σταμάτη αναμένεται να τηρήσει αρνητική στάση σύμφωνα με τον δικηγόρο της Φραγκίσκο Ραγκούση. Παράλληλα θα ζητήσει ενημέρωση για τα ακριβή στοιχειά που ζητούν οι Ελβετοί αφοί όπως ισχυρίζεται δε γνωρίζει το παραμικρό.
Από την πλευρά του ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος δικηγόρος της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου τόνισε πως η Γκούντρουν Μολτενάουερ έδωσε ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μάλλη εξουσιοδότηση ώστε αν βρεθούν χρήματα σε λογαριασμό της οπουδήποτε στον κόσμο να παραχωρηθούν στο ελληνικό Δημόσιο.