06 Ιουνίου 2015

Σαμαράς: “Δεν θα γίνω συνένοχος του Τσίπρα”

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε “κυβέρνηση προπαγανδιστών” την ελληνική κυβέρνηση και πρόσθεσε πώς “ο κ. Τσίπρας οργάνωσε τη σημερινή συζήτηση επειδή αναζητά συνενόχους στην αποτυχία”.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά το τέλος της συζήτησης για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης και την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους δανειστές μίλησε για “κυβέρνηση προπαγανδιστών”, ενώ ξεκαθάρισε πώς “δεν διαπραγματευόμαστε μαζί”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι αναζητά συνενόχους στην αποτυχίας. Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα είπε: “Επειδή έχουμε να κάνουμε με κυβέρνηση προπαγανδιστών θέλω να επαναλάβω και να είμαι σαφής. Η προσπάθεια κ. Τσίπρα να βρει συνενόχους θα πέσει στο κενό. Δεν διαπραγματευόμαστε μαζί. Επομένως η αποτυχία και η αδυναμία συμφωνίας ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Αποδείχτηκε πως ο κ. Τσίπρας οργάνωσε τη σημερινή συζήτηση επειδή αναζητά συνενόχους στην αποτυχία”.
Νωρίτερα και κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο της συζήτησης εντός της Βουλής είχε πει μεταξύ άλλων: “Υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να αλλάξετε για να υπάρξει εθνική ενότητα. Πρώτον, να βάλετε τέρμα στις συκοφαντίες, να παραδεχτείτε την αλήθεια. Δεύτερον, να αλλάξετε πολιτική.
Καλοπιάνετε το Δημόσιο, θυσιάζοντας τον ιδιωτικό τομέα. Αρνείστε την αξιολόγηση που γίνεται παντού στον κόσμο. Δεν θέλετε να αγγίξετε την Ιερή Αγελάδα του Δημοσίου... Ακόμα κι αν κλείσει αυτή η συμφωνία έρχεται το Μνημόνιο, υποθέτω τον Σεπτέμβριο με καινούργια μέτρα. Τρίτη προϋπόθεση είναι να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό".