19 Ιουνίου 2015

Σε άλλα νέα... η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπογράφει αποικιοκρατικές συμφωνίες ΟΧΙ σε ευρώ αλλά σε "νόμιμο νόμισμα της Ελληνικής Δημοκρατίας"

Στην Βουλή κατατέθηκε για κύρωση η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) για δραστηριότητες της ΕΝΤΟΣ Ελλάδας...

Με αυτή την συμφωνία κατ' αρχήν η EBRD ανοίγει γραφείο στην χώρα μας και στο άρθρο 7 της συμφωνίας προβλέπεται και άνοιγμα και περιφερειακών γραφείων στην Ελλάδα... Όλες μα όλες οι δραστηριότητες της Τράπεζας είναι αφορολόγητες και οι δραστηριότητές της δεν θα μπορούν να ελεγχθούν από κανένα ελληνικό φορέα (ΤτΕ, αντιμονοπωλιακές αρχές κ.λπ).

Το εντυπωσιακότερο όλων όμως είναι ότι η σύμβαση περιέχει δύο όρους για την περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ:

1. Ότι η σύμβαση καταγγέλλεται αν η Ελλάδα δεν είναι πλέον μέλος της Τράπεζας η οποία ανήκει στην ΕΕ

2. Ότι η Τράπεζα δανείζεται ή δανείζει χρήματα στο "νόμιμο νόμισμα της Ελληνικής Δημοκρατίας"

Άντε και με τις υγείες μας...




Η EBRD δημιουργήθηκε το 1991 για να χρηματοδοτήσει τις χώρες της Αν Ευρώπης που εγκατέλειπαν τον κομμουνισμό. Θα είμαστε η 2η μη πρώην σοβιετική δημοκρατία που ανοίγει γραφεία μετά την Κύπρο.

Η EBRD έπαιξε βασικό ρόλο στην ένταξη στην ΕΕ των πρώην Ανατολικών χώρων και σταδιακά μετέφερε τις δραστηριότητες της προς Καύκασο και Μ. Ανατολή

Η EBRD λειτούργησε ενίοτε ως το ΔΝΤ σε επίπεδο τεχνικής βοήθειας στην Αν. Ευρώπη. Το 2014 διέθεσε 8,9 δις € για έργα υποδομής.

Πηγή : https://twitter.com/skoukios