09 Ιουνίου 2015

Σαμαράς: Δεν θα επιτρέψω να βάλουν σε κίνδυνο τη χώρα

Στάση αναμονής επικρατεί στη ΝΔ, με τη Συγγρού να περιμένει το κλείσιμο της συμφωνίας ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους εταίρους. Η ανησυχία που επικρατεί στη Συγγρού τα τελευταία εικοσιτετράωρα είναι ιδιαίτερα έντονη ενώ μετά τους χειρισμούς που έχει επιδείξει η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων στη "γαλάζια" ηγετική ομάδα κυριαρχεί η άποψη ότι μέρα με τη μέρα το ενδεχόμενο επίτευξης μιας συμφωνίας όλο και απομακρύνεται.

Ο Αντώνης Σαμαρας μαζί με τους συνεργάτες παρακολουθούν πολύ στενά τις κινήσεις της κυβέρνησης ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται έτοιμος να αναλάβει πρωτοβουλιες προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα."Δεν θα επιτρέψω να βάλουν σε κίνδυνο τη χώρα" τόνισε σε συνεργάτες του ο πρόεδρος της ΝΔ σε μια από τις συσκέψεις που πραγματοποίηθηκαν στη Συγγρού τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

"Είμαι ήδη σε επαφή και με ξένους ηγέτες και με Ευρωπαίους αξιωματούχους για να μειωθεί ο πόνος που φέρνει αυτή η συμφωνία" υποστήριξε ο κ. Σαμαράς απο το βήμα της βουλής το βράδυ της Παρασκευής δείχνοντας πως και ο ίδιος ...βάζει πλάτη στην κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει μια συμφωνία. Σύμφωνα με πληφορίες, την προηγούμενη εβδομάδα το κατώφλι της Συγγρού πέρασε ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα Πέτερ Σόοφ ο οποίος συναντήθηκε για αρκετή ώρα με τον πρόεδρο της ΝΔ και είχε μια εφ' όλης της ύλης συζήτηση.

Στην αντιπολιτευτική ...φαρέτρα της ΝΔ το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντικό ρόλο θα παίξει το χαρτί της Ευρώπης καθώς η Συγγρού θα εστιάσει στους κινδύνους που καραδοκουν για τη χώρα από την εφαρμοζόμενη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σε αντιπαράθεση με την "σταθερά φιλοευρωπαϊκή" πολιτική της ΝΔ.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από το βήμα της προσυνδιασκεψης της ΝΔ στην Πρέβεζα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρισε ως "ανυπολόγιστη καταστροφή" που θα προκύψει από μια ενδεχόμενη ρήξη με τους δανειστές. "Κι αν το είχαν καταλάβει περισσότεροι από το ΣΥΡΙΖΑ, έστω και τώρα, ίσως δεν θα έκαναν εκείνα, τα οποία σήμερα εξακολουθούν να κάνουν", ειπε ακόμη.

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού πλεόν όλα είναι ανοιχτά και δεν αποκλείουν ακόμη και κάποιο ατύχημα. Παρόλα αυτά εκείνο που επισημαίνουν είναι πως στην καλύτερη περίπτωση, όπως έχουν τα πράγματα, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ένα νέο Μνημόνιο, με σκληρά μέτρα και για επικοινωνιακούς λόγους με άλλη ονομασία.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ
newsit.gr