09 Ιουνίου 2015

ΑΛΕΞΗ ΒΑΛΕ ΜΗΛΙΟ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΟ@ΤΑΝΑΣ! Μηλιός: Διακοπή διαπραγματεύσεων και πληρωμών – Καρφιά σε Βαρουφάκη και Φίλη

Η κυβέρνηση πρέπει όχι απλώς να καθυστερήσει τις δανειακές πληρωμές, αλλά και να διακόψει κάθε διαπραγμάτευση μέχρις ότου αποσυρθούν οι παράλογες απαιτήσεις της άλλης πλευράς, δηλώνει ο Γ. Μηλιός, που κατηγορεί τον Βαρουφάκη για λάθη και πετάει μπηχτές στον Ν. Φίλη για τους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά.
Σύγκρουση μέχρι τέλους είναι ο τίτλος ουσιαστικά της συνέντευξης που δίνει ο Γ. Μηλιός στην ''Απλωταριά'' της Χίου.

Ο πρωην υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί από την κυβέρνηση να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις μέχρι να αποσύρουν τις παράλογες απαιτήσεις τους οι δανειστές, ενώ εκτιμά πως είναι κούφια η απειλή εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Ακόμα πιο προωθημένος ζητάει την καθυστέρηση πληρωμών προς το ΔΝΤ με το επιχείρημα πως ''η αθέτηση πληρωμών προς το ΔΝΤ θα σημάνει αποχώρηση του Ταμείου από το ελληνικό Πρόγραμμα και έναρξη των διαπραγματεύσεων για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους''.

Ο Γ. Μηλιός στολίζει με φαρμακερές ατάκες τον Γ. Βαρουφάκη, στον οποίο και καταλογίζει λάθη στις διαπραγματεύσεις.
''Δεν διαπραγματεύεσαι δηλώνοντας ότι αποδέχεσαι το 70% του Μνημονίου. Στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές, η οποία στην ουσία αποτελεί σύγκρουση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου σε Ελλάδα και Ευρώπη, έγιναν λάθη''.

Στο στόχαστρο του Γ. Μηλιού όμως μπήκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, για την δήλωση του πως δεν ήταν ποτέ κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση η διατήρηση του καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά.
''Πρέπει να επιμείνουμε σθεναρά στη διατήρηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά. Ο χαμηλός ΦΠΑ απλώς αντισταθμίζει ένα μέρος του αυξημένου κόστους που προκύπτει από τη γεωγραφική ιδιαιτερότητα των νησιών. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό!''.

Πηγή Απλωταριά