30 Ιουνίου 2015

ΧΟΥΝΤΑ ΛΕΜΕ! "Ντου" ΣΥΡΙΖΑίων και κατάληψη στον ΔΣΑ που κάνει ερωτήσεις που δεν πρέπει! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Διεκόπη η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας όταν περίπου 50 δικηγόροι μπήκαν στο χώρο και πραγματοποίησαν κατάληψη.
Στην συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα του δημοψηφίσματος.


Οι 50 δικηγόροι που έχουν κάνει κατάληψη στον ΔΣΑ ζητούν να μην ασχοληθεί το διοικητικό συμβούλιο με το θέμα του δημοψηφίσματος καθώς οι μνημονιακές δεσμεύσεις περιλαμβάνουν αλλαγή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με την αιτιολογία ότι πρόκειται για ζήτημα που οι ίδιοι οι δικηγόροι έχουν καταψηφίσει (σε δημοψήφισμα που πραγματοποίησαν πέρυσι στους συλλόγους τους).


Επιπλέον, οι δικηγόροι που έχουν κάνει την κατάληψη τονίζουν πως δεν μπορεί οι ίδιοι να αποφασίσουν για την αντισυνταγματικότητα ή όχι του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου διότι θα είναι δικαστικοί αντιπρόσωποι και ενδέχεται να επηρεάσουν την λαϊκή βούληση.

Η κατάληψη βρίσκεται σε εξέλιξη και η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου έχει διακοπεί.


Υπενθυμίζεται ότι χθες η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, μέσω του προέδρου της, Βασίλη Αλεξανδρή, απέστειλε στον υπουργό Εσωτερικών επιστολή με την οποία ζητούσε να τους αποσταλεί επικυρωμένο αντίγραφο της πρότασης των Θεσμών, επί της οποίας καλούνται οι Έλληνες πολίτες να τοποθετηθούν στη διαδικασία του δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής.

Επειδή, το υπουργείο δεν απάντησε, επρόκειτο να τεθεί το θέμα στο Δ.Σ. στη σημερινή συνεδρίασή του.