01 Ιουνίου 2015

Βαρουφάκης μετά το δίωρο τετ α τετ με Τσίπρα: “Συζητήσαμε σοβαρότερα θέματα από την Παναρίτη"

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολαντ, τις πύλες του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης που είχε πολύωρη συζήτηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν νωρίτερα ότι στο επίκεντρο της συνάντησης θα τεθεί η πορεία των διαπραγματεύσεων και πως αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της τοποθέτησης της Έλενας Παναρίτη στη θέση εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Αλέξης Τσίπρας δεν προέβη σε δηλώσεις, ενώ ο υπουργός Οικονομικών ερωτηθείς για το θέμα Παναρίτη που έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων στον ΣΥΡΙΖΑ, αρκέστηκε να πει: "Συζητήσαμε σοβαρότερα θέματα", ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα κλείσει σύντομα η συμφωνία.

Νωρίτερα το μεσημέρι είχε προηγηθεί τηλεφώνημα του Γιάνη Βαρουφάκη προς τον πρωθυπουργό και του εξέφρασε την ενόχλησή του από τις έντονες αντιδράσεις στελεχών της κυβέρνησης για την επιλογή της Έλενας Παναρίτη στη θέση του εκπροσώπου στο ΔΝΤ. Μετά το τηλεφώνημα, προέκυψε το ραντεβού του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών.