16 Ιουνίου 2015

Τσίπρας: Ψάχνει «προθύμους» εκτός Σύριζα... και υπάρχουν πολλοί

Σαφές στίγμα των προθέσεων του αναμένεται να δώσει στην ομιλία του στην ΚΟ του Σύριζα που συνεδριάζει στις 14.00 ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος, όπως αποκάλυψε στις επαφές που είχε νωρίτερα με τον επικεφαλής του ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, και την Ντόρα Μπακογιάννη, έχει ακόμη δυο τρεις κινήσεις να κάνει προς την κατεύθυνση της εκ νέου έναρξης των διαπραγματεύσεων.

Τις επόμενες ώρες συνεργάτες του δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μιας νέας τηλεδιάσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού με την Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μερκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φ.Ολάντ. Παράλληλα εκτιμούν πως ακόμη και μέχρι την Πέμπτη, ημέρα που συνεδριάζει το Eurogroup, υπάρχουν περιθώρια εξεύρεσης λύσης καθώς”είναι πυκνός πολιτικός χρόνος”.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός φαίνεται να αναζητάει μια μίνιμουμ συνεννόηση στο εσωτερικό ,χωρίς να αποκλείει ακόμη και το ενδεχόμενο σύγκλισης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.
Επιπλέον οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Α.Τσίπρας εκτιμά πως τελικά θα βρεθεί μια συμβιβαστική λύση και θα αποφευχθεί η σύγκρουση.

Μάλιστα συνομιλητές του αναφέρουν πως είναι αποφασισμένος “να φερθεί σκληρά στο κόμμα του”ο,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τις πολιτικές εξελίξεις.

Πάντως κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν, πως ο χρόνος δεν τελειώνει μόνο για την Ελλάδα, τελειώνει για όλους, μήνυμα που αναμένεται να στείλει εντός και εκτός και ο ίδιος ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΚΟ.