16 Ιουνίου 2015

Δεν θέλουν συμφωνία – Διαπραγματεύονται για τις εντυπώσεις

Μια κυβέρνηση που είπε τόσα ψέματα στους πολίτες, πριν εκλεγεί, είναι φυσικό να ψεύδεται και μετά την απόλυτη εκλογική της κυριαρχία.

Είναι απίστευτο, είναι αφύσικο, είναι αδιανόητο, είναι όμως αληθινό.

Η πρώτη φορά Αριστερά κυβέρνηση της χώρας, επί 5 ολόκληρους μήνες, δίνει μια εντυπωσιακή παράσταση διεθνών προδιαγραφών, προσποιούμενη ότι θέλει να έρθει σε «έντιμη συμφωνία» με τους πιστωτές.

Στην πραγματικότητα όμως απλώς καταθέτει «διαπιστευτήρια επαναστατικότητας» και «ευρωπαϊκής αριστεροσύνης», με στόχο δήθεν να ανατρέψει τις «συντηρητικές αντιλήψεις» που κυριαρχούν σήμερα.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται το πολυδαίδαλο σύστημα λήψης αποφάσεων στην Ενωμένη Ευρώπη, προσπαθεί να αποφύγει τη διαδικασία αξιολόγησης, να ξεφύγει από τη μέγγενη των «θεσμών» και διεκδικεί μια «πολιτική απόφαση» σε επίπεδο ηγετών που απλώς θα έρθει για να  δικαιώσει τις ιδεολογικές της αγκυλώσεις.

Για να κυριαρχήσει η Αριστερά στην Ελλάδα, πρέπει στην κοινωνία να επικρατεί απελπισία, θυμός και αγωνία για το αύριο. Η απόγνωση στρέφει τους πολίτες σε ακραίες επιλογές.

Η πρώτη φορά Αριστερά κυβέρνηση της Ελλάδας, διορίζει «δικά της παιδιά» στα απομεινάρια της Δημόσιας Διοίκησης και υπόσχεται ότι θα σκοτώσει το τέρας της ανεργίας με ακόμη περισσότερους διορισμούς σε δημόσιους οργανισμούς και φορείς.

Θέμα ημερών είναι η «ολική επαναφορά» περίπου 6.000 απολυμένων και διαθεσίμων δημοσίων υπαλλήλων στις θέσεις τους. Μετά την επαναπρόσληψη των 600 καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ με επαναπρόσληψη 1.559 υπαλλήλων, σειρά πήραν οι 2.400 καθηγητές των ΕΠΑΛ, οι 1.500 σχολικοί φύλακες, οι δημοτικοί αστυνομικοί, και μερικές δεκάδες εργαζομένων στον ΟΑΕΔ, στο ΙΚΑ, στον ΟΓΑ, στον ΕΟΤ, καθώς και σε υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τη στιγμή που η χώρα δεν έχει λεφτά να πληρώσει μισθούς και συντάξεις του επόμενου 15μέρου, την εποχή που επί της ουσίας το κράτος έχει κηρύξει στάση πληρωμών, τα νοσοκομεία παρουσιάζουν βασικές ελλείψεις που υπονομεύουν τη λειτουργία τους, οι υπουργοί της κυβέρνησης εξαντλούν κάθε περιθώριο κομματικής παρέμβασης στη Δημόσια Διοίκηση.

Για τον ιδιωτικό τομέα αδιαφορούν. Τους βολεύει η απελπισία που οδηγεί σε παρανοϊκές εν θερμώ αποφάσεις των απλήρωτων εργαζομένων και των ανέργων…

Χρήστος Κώνστας
http://www.paraskhnio.gr/den-theloyn-symfonia-diapragmateyont/