29 Ιουνίου 2015

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι "ναι" ή "όχι" στο ευρώ

«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αποχής. Η ΝΔ θα ψηφίσει ‘ναι’ στο ευρώ, ‘ναι’ στην Ευρώπη» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα που πρόκειται να διεξαχθεί την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015.

Στην επισήμανση ότι για την κυβέρνηση δεν είναι αυτό το ερώτημα του δημοψηφίσματος, ο κ. Μητσοτάκης αντέτεινε ότι: «Το ερώτημα είναι αυτό… μη γελιόμαστε».

Και συνέχισε λέγοντας:

«Το πρώτο δημοψήφισμα εδώ και 40 χρόνια θα γίνει για ένα ουσιαστικό, υπαρξιακό ερώτημα. Πρέπει ή δεν πρέπει η Ελλάδα να είναι μέρος της ΕΕ, πρέπει ή δεν πρέπει το νόμισμά μας να είναι το ευρώ, πρέπει ή δεν πρέπει η Ελλάδα να είναι μια ευνομούμενη Δημοκρατία, μέλος του δυτικού κόσμου ή μια ψωροκώσταινα η οποία θα ναυαγεί σαν καρυδότσουφλο στη γεωπολιτική τρικυμία της Ανατολικής Μεσογείου.

Αυτό είναι το ερώτημα στο οποίο θα απαντήσουν οι πολίτες, όσο κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει τη δική της διαπραγματευτική αποτυχία μασκαρεύοντας το δημοψήφισμα σε κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είναι» υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.