14 Ιουνίου 2015

Σε μπάρμπα Φώτη εξελίσσεται ο Μπλάτερ! Τώρα αποσύρει την παραίτησή του - Κανένα σχόλιο η FIFA

Νέα τροπή φέρεται να παίρνει το θέμα της παραίτησης του προέδρου της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, καθώς η φημολογία θέλει τον 79χρονο Ελβετό διατεθειμένο να παραμείνει στη θέση του μετά την υποστήριξη που έλαβε από ορισμένες ασιατικές και αφρικανικές ομοσπονδίες.

Έτσι λοιπόν ο Μπλάτερ θα μπορούσε να αποφασίσει να παραμείνει πρόεδρος της FIFA, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της ελβετικής εφημερίδας «Schweiz am Sonntag», επικαλούμενο ανώνυμες πηγές κοντά στον πρώτο παράγοντα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Η σχετική φημολογία έρχεται δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του, διάστημα κατά το οποίο ο Μπλάτερ, σύμφωνα με την ελβετική εφημερίδα, έλαβε μηνύματα υποστήριξης από διάφορες ομοσπονδίες στην Ασία και την Αφρική, οι οποίες του ζήτησαν να επανεξετάσει τη στάση του και να ανακαλέσει το «αντίο».

Ο Μπλάτερ δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να παραμείνει επικεφαλής του σώματος που κυβερνά το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όμως θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι η FIFA δεν έχει ακόμη σχολιάσει επίσημα τη φημολογία.

Προς το παρόν εκείνο που ισχύει είναι ότι για να εκλεγεί ο επόμενος πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιτικής συνομοσπονδίας έχει συγκληθεί έκτακτο συνέδριο στη Γενεύη, τον Δεκέμβριο του 2015.