11 Ιουνίου 2015

Βγήκαν τα τσεκούρια του πολέμου! Νέα Δημοκρατία vs ΕΡΤ!

Από την πρώτη κιόλας μέρα της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ άρχισε ο... "πόλεμος" ανακοινώσεων μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του δημόσιου φορέα ραδιοτηλεόρασης.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε την αρχή σχολιάζοντας τη επαναλειτουργία της ΕΡΤ, αφού μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του Γραφείου ΤΥΠΟΥ αναφερόταν οτι "θα κοστίσει, βέβαια, αρκετά παραπάνω στον ελληνικό λαό, αλλά θα απολαύσει την κομματική προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ σε όλο της το μεγαλείο. Αν ήταν άλλοι θα ντρέπονταν, αλλά αυτοί δεν έχουν καμία ντροπή".

Σήκωσε το γάντι η ΕΡΤ!

Λίγες ώρες αργότερα η ΕΡΤ με ανακοίνωση του γραφείου τύπου έβαλλε κατά του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι "ο κ. Καραγκούνης, αν και είχε αποδεχθεί την πρόσκληση να συμμετάσχει στην πρώτη ζώνη της εκπομπής μαζί με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Κουτσούκο, τελικώς ειδοποίησε μετά τις 23:00 ότι αδυνατεί να συμμετάσχει". Click4more: Η απάντηση της ΕΡΤ στη Νέα Δημοκρατία

Κύκλοι του εκπροσώπου Τυπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την ανακοίνωση της ΕΡΤ σημείωναν οτι "εμεις μεσω της ανακοίνωσης του γραφείου Τυπου ασκήσαμε κριτική για τον τροπο λειτουργίας της ΕΡΤ με πολιτικούς όρους και δεν αναφερθήκαμε στο γεγονός αν το κόμμα μας εκπροσωπείται ή όχι στα πάνελ των ενημερωτικών εκπομπών του δημοσίου φορέα ραδιοτηλεόρασης".

Οι ίδιες πηγες υπογράμμιζαν οτι "εμεις ασκήσαμε κριτική με πολιτικούς όρους σε αντίθεση με την ΕΡΤ που επέλεξε να στοχοποιήσει τον κ. Καραγκουνη και να ασκήσει μια προσωπική επίθεση".

Συμφωνα με κύκλους του εκπροσώπου Τυπου της ΝΔ, η ανακοίνωση της ΕΡΤ σχολιάζεται με σκωπτικό τρόπο καθώς σημειώνουν οτι "η πρόσκληση προς τον κ. Καραγκουνη για να παρευρεθεί στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ έγινε στις 10:55 το βραδυ και αν ήθελε η ΕΡΤ να εχει βρει έγκαιρα αντικαστάτη θα έπρεπε να ειχε καλέσει νωρίς το απόγευμα όπως γίνεται σε όλες τις ενημερωτικές εκπομπές".

Πάντως απο το κόμμα τις αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθαρίζεται οτι δεν υπάρχει καμία πολιτική απόφαση του κόμματος για αποχή στελεχών του απο τα πάνελ των ενημερωτικών εκπομπών της ΕΡΤ.

Παρόλα αυτά, εντύπωση προκαλεί η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μεσω του twitter του σχολίασε " Προσωπικά δεν προτίθεμαι να πάω στην ΕΡΤ εάν μετατραπεί σε έναν προσωπικό μηχανισμό προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ και της κυρίας Κωνσταντοπούλου".