04 Ιουλίου 2015

11 χρόνια πριν η Ελλάδα «χόρευε» στους ρυθμούς του Euro 2004 - BINTEO (χωρίς περιγραφή από το κομμούνι τον Χελάκη)

Σαν σήμερα 4 Ιουλίου 2004, η εθνική ομάδα, ποδοσφαίρου άφησε εποχή κατακτώντας το euro 2004, αφήνοντας όλη την Ευρώπη άφωνη.

Το ωραίο ταξίδι ξεκίνησε στις 12 Ιουνίου, ανοίγοντας την αυλαία του τουρνουά με αντίπαλο την οικοδέσποινα Πορτογαλία, κερδίζοντας 1-2 στο στάδιο Ντραγκάο. Σειρά πήρε η Ισπανία, στις 16 Ιουνίου, φέρνοντας μια βολική ισοπαλία με 1-1 στο στάδιο Ντο Μπέσα.

Η αυλαία των 16 ομίλων έπεσε στις 20 Ιουνίου, που έφερε και την μοναδική ήττα της εθνικής μας με 2-1  από την Ρωσία, στο στάδιο Αλκάβρε, και με το ένα τέρμα που πέτυχε πέρασε ως δεύτερη από τον όμιλο στα ημιτελικά.

Όλοι οι προημιτελικοί αγώνες  διεξαγόντουσαν στην Λισαβόνα, εκεί οπού έπρεπε να περάσουμε το εμπόδιο της  Γαλλίας, και τα κατάφερε νικώντας με 1-0 περνώντας στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Στην 1 Ιουλίου, στο στάδιο της Πόρτο, ήρθε η ώρα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να περάσει το εμπόδιο της Τσεχίας, και η τακτική του 1-0 έπιασε στην Παράταση και η εθνική ελλάδος, έκανε κάτι που έμοιαζε απίθανο…πήγε στον τελικό μια διοργάνωσης ως σταχτοπούτα.

Τα παιδιά του Ότο Ρέχαγκελ, υπό τις οδηγίες του φέρανε το ευρωπαϊκό κύπελλο στην χώρα μας νικώντας για δεύτερη φόρα στον θεσμό την Πορτογαλία, με 1-0 στην Λισαβόνα στις 4 Ιουλίου.

Με το σφύριγμα του διαιτητή όλη η Ελλάδα, χόρεψε σε ρυθμούς…euro βγαίνοντας στους δρόμους με ελληνικές σημαίες και λέγοντας συνεχόμενα συνθήματα.

Ένα μπράβο σε όλη την ομάδα που μας έκανε υπερήφανους.!!!