22 Ιουλίου 2015

Δικηγόρος μήνυσε τον Βαρουφάκη για εσχάτη προδοσία: Ενεργώντας με δόλο μας ζημίωσε 20,8 δις

Κατηγορία για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας ή τη διενέργεια προπαρασκευαστικών ενεργειών διάπραξης αυτού ζητά να αποδοθεί στον Γιάνη Βαρουφάκη με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ο δικηγόρος Αθηνών Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Ο δικηγόρος  ζητά δε η μηνυτήρια αναφορά του να διαβιβαστεί στην Βουλή προκειμένου  να αποφασίσει για την παραπομπή  ή όχι του κ. Βαρουφάκη     στο Ειδικό Δικαστήριο ενώ ζητά να ερευνηθεί και εάν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης αδικημάτων και  από άλλα   πρόσωπα τα οποία   συμμετείχαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η συγκεκριμένη μήνυση έρχεται να προστεθεί σε αυτή που κατέθεσε χθες σε βάρος του πρώην υπουργού Οικονομικών ο πρόεδρος   του κόμματος "Τέλεια" και   δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος  Γκλέτσος.

Ο κ. Γιαννόπουλος, υποστηρίζει ότι η «τηλεπερσόνα Βαρουφάκης» ενεργώντας με δόλο  ζημίωσε με τις πράξεις του  τον Ελληνικό λαό με το ποσό των 20.8 δις ευρώ.

"Ο μάγος της ασάφειας παραβίασε ευθέως και ανερυθριάστως τη   πολιτική και νομική εντολή του ελληνικού λαού, του Πρωθυπουργού και της Ελληνικής Βουλής, στο ρητό περιεχόμενο της οποία ορκίστηκε. Η παραβίαση της νομικής αυτής εντολής επέφερε ανυπολόγιστη βλάβη στο δημόσιο συμφέρον της χώρας και προκάλεσε δυσμενείς συνέπειες εις βάρος της πλειονότητας των πολιτών, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της πατρίδας».

Κατά τον κ. Γιαννόπουλο ο κ. Βαρουφάκης λειτούργησε «ως συνεντευξιαζόμενος διάττων αστέρας και όχι ως υπεύθυνος υπουργός και υπονόμευσε τη θέση της χώρας ως μέλους της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήδη από την αφετηρία της ασκήσεως των καθηκόντων του».

Αναφερόμενος στη θητεία  του κ. Βαρουφάκη τη χαρακτηρίζει ως  «μια σουρεαλιστική και παράλογη διαδρομή, αφού οι υποτιθέμενες δημόσιες αφηγήσεις και παραδοχές του, υπονομεύονταν και ακυρώνονταν από τις πράξεις και τις παραλείψεις του, που έπληξαν ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία της Ελληνικής Δημοκρατίας, ζημιώνοντας συγχρόνως με οξύτητα την οικονομία της χώρα και την κοινωνική συνοχή».