22 Ιουλίου 2015

ΤΟΝ ΓΕΛΟΙΟ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ ΣΟΥΤΑΡΕ ΚΑΙ ΚΑΤΣΕ ΟΣΟ ΘΕΣ! Μεϊμαράκης «απειλεί»: Αν δεν με θέλετε, φεύγω 30 Αυγούστου

Εκλογή νέας ηγεσίας στη ΝΔ στις 30 Αυγούστου είναι το plan Β του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, εφόσον δεν πάρει την Παρασκευή εξουσιοδότηση από την Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ να παραμείνει πρόεδρος του κόμματος.

Οι διαρροές από τη Συγγρού δείχνουν ότι ο Β. Μεϊμαράκης, ο οποίος επελέγη ως «μεταβατικός» από τον Αντώνη Σαμαρά, είναι αποφασισμένος ή να πάρει καθαρή εντολή να συνεχίσει μέχρι το Συνέδριο του 2016 ή να ανοίξει τις διαδικασίες διαδοχής του.

Βέβαια, δεδομένου ότι όλοι και όλα προεξοφλούν ότι πιθανόν να γίνουν πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, η κίνηση Μεϊμαράκη μοιάζει περισσότερο ως «απειλή» προς όσους αντιδρούν.

«Εγώ είμαι των καθαρών λύσεων και το είπα από την πρώτη στιγμή. Εάν δεν θέλουν να μείνω έως το 2016 στη θέση του προέδρου, εγώ δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα» τόνισε στο «Βήμα» ο κ. Μεϊμαράκης, που έχει αποφασίσει αύριο Πέμπτη στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ να κάνει τη σχετική εισήγηση για εκλογή νέου προέδρου στις 30 Αυγούστου. Αρχικώς, μάλιστα, η σκέψη ήταν να γίνει εκλογή νέου αρχηγού στις 9 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», τις επόμενες ώρες, και παρά την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή, θεσμικοί παράγοντες της ΝΔ, όπως πρόεδροι νομαρχιακών επιτροπών, ομάδα «γαλάζιων» βουλευτών, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και η Εκτελεστική Γραμματεία της νεολαίας, αλλά και άλλα κεντρικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα επισκεφθούν τον κ. Μεϊμαράκη με στόχο να τον μεταπείσουν από την απόφασή του να διεξαχθούν εκλογές στις 30 Αυγούστου.

Ολα θα ξεκαθαρίσουν πάντως στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ που συνέρχεται το μεσημέρι της Παρασκευής.