25 Ιουλίου 2015

Η ΤΡΟΙΚΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟ ΣΤΑ 4 ΝΑ ΛΕΝΕ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ και θέλει να εργαζόμαστε ως τα 72 έτη για σύνταξη!

Ζητά να συνδεθεί το συνταξιοδοτικό με το προσδόκιμο ζωής!

​Μια απίστευτη αποκάλυψη για το συνταξιοδοτικό κάνει η εφημερίδα Αγορά που κυκλοφορεί αύριο.

Όπως αποκάλυψε ο διευθυντής έκδοσης της εφημερίδας Γιάννης Παπαδόπουλος στο κεντρικό δελτίο του STAR, υπάρχει μία απαίτηση των δανειστών η οποία έχει να κάνει με τα όρια ηλικίας για τη συνταξιοδότηση.

Έτσι, ενώ μέχρι σήμερα η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από την κατάργηση των πρόωρων συντάξεων και τη συνταξιοδότηση όλων των εργαζομένων στα 67 έτη, φαίνεται πως δεν είναι ούτε τα 67 έτη δεδομένα.

Η τρόικα ζητά να συνδεθεί το όριο συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής και από το 2021 να ανεβαίνει κάθε χρόνο κατά 0,5 έτος και μέχρι να πιάσει τα 70 έτη. Μάλιστα, σε βάθος χρόνου ο στόχος είναι το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης είναι να πάει στα 72 έτη!

Την ώρα, μάλιστα, που θα αυξάνεται το όριο ηλικίας της συνταξιοδότησης, θα μειώνονται οι συντάξεις, κάνοντας το κοκτέιλ… φαρμακερό!

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο κ. Παπαδόπουλος, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε αυτές τις μεταρρυθμίσεις καθώς αυτό προβλεπόταν από το πρώτο Μνημόνιο αλλά δεν είχε εφαρμοστεί. Τώρα, οι δανειστές μας ζητούν να εφαρμόσουμε αυτά για τα οποία είχαμε δεσμευτεί…

Δείτε το βίντεο στο STAR