23 Ιουλίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-6 ΜΗΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ; Καυγάς Βενιζέλου -Καμμένου για τα υποβρύχια στη βουλή

Απίστευτη κόντρα σε υψηλούς τόνους ξέσπασε ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με αφορμή τα όσα είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στην τοποθέτησή του και τα υποβρύχια στη μέση.

Την αρχή έκανε ο Πάνος Καμμένος, αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τη θητεία του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, σχετικά με τη σύμβαση για τα υποβρύχια. Ο κ. Βενιζέλος λίγα λεπτά αργότερα, σήκωσε το γάντι, επικαλούμενος αρχικά ένα περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Γεώργιο Παπανδρέου. «Οταν διεκόπη υβριζόμενος από βουλευτή της αντιπολίτευσης, ρώτησε ''ποιος το είπε αυτός''. Οταν πήρε απάντηση, είπε ''Τότε δεν έχει καμία σημασία''. Θα μπορούσα να πω το ίδιο για τον κ. Καμμένο, αλλά είναι υπουργός και κυβερνητικός εταίρος» τόνισε.

Απίστευτο ντελίριο κυρίευσε τον κ. Πάνο Καμμένο εντός της Ολομέλειας και σε κατάσταση στα όρια του αμόκ μοίραζε απειλές για προφυλακίσεις και δήμευση περιουσιών.
«Θα σας τσακίσουμε δεν θα γλιτώσει κανείς από τους εισαγγελείς» φώναζε από τα έδρανα ανακυκλώνοντας έωλες κατηγορίες. Εφτασε μάλιστα και στο σημείο να προτείνει να ψηφίσει αυτή την ώρα η Ολομέλεια την κατάργηση του νόμου περι ευθύνης των υπουργών αλλά και την κατάργηση της βουλευτικής αποζημίωσης κατά 30%.

Η ένταση που μετέδωσε στην αίθουσα που εως εκείνη την ώρα λειτουργούσε σε κλίμα ήπιων πολιτικών αντιπαραθέσεων πυροδότησε και διαλόγους για την υπόθεση που ρίχνει σκιά στην δική του θητεία στο υπουργείο Αμυνας και αφορά την απευθείας ανάθεση ανακατασκευής πεπαλαιωμένων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας.

Π. Καμμένος: Η κυρία Γεννηματά που εκτιμώ δεν έχει λόγο να υπερασπίζεται τον Βενιζέλο για το ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα 500 εκατ. ευρώ που πήρε ο δήθεν επενδυτής και έφυγε…
Β. Κεγκέρογλου: Τα αεροπλάνα θα τα πάρετε;
Π. Καμμένος: Θέλετε να τα  καταργήσουμε; Θέλετε; Να το κάνουμε τώρα και να μείνει απροστάτευτο το Αιγαίο από τις τουρκικές παραβιάσεις! Όμως να κάνουμε και κάτι άλλο. Να ψηφίσουμε μείωση των αποδοχών μας 30% και την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών για να τελειώνουμε!
Β. Κεγκέρογλου: Για τα κότερα θα μας πεις;
Π. Καμμένος: Βάλατε τον πατέρα μου να εξηγεί για το κότερο… Με καρκίνο… Να σου πω και κάτι; Να ανοίξουν οι διαφημιστικές εταιρίες και να δούμε ποιοι ήταν οι κύριοι που τα αρπάζανε. Ένα και τρία εκατομμύρια ευρώ!

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Άκουσα για την άμυνα, ότι κάνουμε διορισμούς. Καταργήσαμε όμως όλα τα ρουσφέτια. Δεν υπάρχει Ινστιτούτο Αμυντικών Ερευνών με 150 καθηγητάδες. Τα παιδιά είναι σε μονάδες Έβρου και νησιών. Βλέπω και ερωτήσεις από τον φωτογράφο του Μεϊμαράκη και τον κ. Τασούλα. Βλέπω όμως τα Απάτσι να τα παίρνει χωρίς ελέγχους. Γιατί για τα αίσχη του Τσοχατζόπουλου και του Παπαντωνίου δεν λέγατε τίποτα. Τέσσερα χρόνια «έφαγε» ο Παπαντωνίου. Επρεπε να τον έχει βάλει μέσα η ΝΔ. Αθωώθηκε ο Γεωργίου που αυτός έστησε το παιχνίδι με τα CDS με την παρέα Παπανδρέου και 10 επιχειρηματίες που συνομιλούσαν με τον Σόρος.

Γ. Δριβελέγκας: Για τον Βαρουφάκη θα μας πεις;
Π. Καμμένος:  Αν είναι ο Βαρουφάκης μέσα να το ψάξουμε. Αν είναι μέσα τότε θα τον κυνηγήσουμε όπως θα κυνηγήσουμε και τους δικού σου φίλους.
Γ. Δριβελέγκας: Παρέα!
Π. Καμμένος: Θα σας τσακίσουμε δεν θα γλιτώσει κανείς από τους εισαγγελείς...


Αντεπίθεση Βενιζέλου

Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, τόνισε ότι στην προηγούμενη κρίσιμη ψηφοφορία 123 βουλευτές της συγκυβέρνησης ψήφισαν τα μέτρα και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στηρίζεται στις ψήφους της «υβριζόμενης, λοιδορούμενης, συκοφαντούμενης αντιπολίτευσης. Πώς είναι δυνατόν αυτό το θράσος;».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε βαθύτατα θιγμένος, όχι για τα όσα είπε ο κ. Καμμένος, αλλά επειδή ως βουλευτής «αναγκάζομαι για λόγους εθνικής ανάγκης να ψηφίζω παρέχοντας εμμέσως την ανοχή μου στην κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου. Να αντιληφθούν ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί». «Απαιτώ σεβασμό, όχι σε εμένα, αλλά στο λαό και την αλήθεια», τόνισε και στη συνέχεια ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να επιβάλει στον κ. Καμμένο και στους υπουργούς του «τον τρόπο συμπεριφοράς που ανταποκρίνεται στη σοβαρότητα της κατάστασης που περιήλθε η χώρα, λόγω των ενεργειών του πρωθυπουργού και των συνεργατών του».


Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο κ. Καμμένος, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους. «Αν ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι επειδή θα ψηφίσει θα του χαρίσουμε την υπόθεση των υποβρυχίων, κάνει λάθος. Ας μην ψηφίσει κι αν θέλει ας ρίξει την κυβέρνηση. Δεν υπάρχει περίπτωση συναλλαγής. Δεν ζητάμε την ψήφο σας για να σας απαλλάξουμε», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.


Ο κ. Βενιζέλος με τη σειρά του, προειδοποίησε τον κ. Καμμένο ότι εκείνος θα ελεγχθεί. «Υπάρχουν ευθύνες για το πόσο κόστισε το χαμένο εξάμηνο, γιατί έφτασε να πληρώσουμε το λογαριασμό, γιατί έχουμε ανάγκη τέτοιου δανείου, γιατί εκτινάχθηκε το χρέος και απαιτείται ξανά ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Οι ευθύνες θα διερευνηθούν», τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Τα υποβρύχια επί των ημερών μου είναι αντικείμενο της πιο διαφανούς σύμβασης που ψήφισε η βουλή ως νόμο. Εχετε παραλάβει ανοιχτές διοικητικές δίκες. Προσέξτε να υπερασπιστείτε τα συμφέροντα του δημοσίου, τη σύμβαση και το νόμο», είπε ακόμη ο κ. Βενιζέλος και σε έντονο ύφος συνέχισε «Μην τολμήσετε να αλλάξετε το νόμο περί εξοπλισμών που ψήφισε η βουλή το 2010. Σταματήστε τα κόλπα και τους αστείους παιδαριώδεις υπαινιγμούς. Δεν περνούν σε εμένα. Προσέξτε τι κάνετε επί της θητείας σας! Δεν είστε χειροκροτητής του Τσίπρα. Είστε συνυπεύθυνος».