05 Ιουλίου 2015

Η απάτη του ΟΧΙ

Κυριακή 5 Ιουλίου, μια μέρα που σίγουρα δεν θα χαθεί στα χρονοντούλαπα της ιστορίας. Αυτή είναι η μέρα που θα καθορήσει το μέλλον της χώρας. Αυτή είναι η μέρα που θα μνημονεύουμε για τα καλά ή τα κακά μέσα στα επόμενα χρόνια.

Αδιαμφισβήτητα αυτή η μέρα θα κρίνει την ευρωπαΐκή πορεία της χώρας μας. Η κυβέρνηση είναι μία άνευ προηγουμένου ρητορική οδηγεί τη χώρα στο διχασμό. Κατηγορούν τους υποστηρικτές το ναι όμως προδότες και φερέφωνα της παραπληροφόρησης. Αποτελεί ντροπή, μια κυβέρνηση η οποία έχει ως σκοπό να ενώνει τους πολίτες να τους διχάζει με το πρόσχημα της “αγνότητας” της αριστεράς, σε καλούς και κακούς.  Ακόμα, η κυβέρνηση ρίχνει την ευθύνη στις πλάτες του λαού διότι όπως είπε και ο κύριος Τσακαλώτος θα έπεφτε αν δεν γινόταν δημοψήφισμα. Αυτή η ενέργεια αυτής αποτελεί και ένδειξη για το ήθος της. Μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή μόνο και μόνο για τα δικά της μικροπολιτικά παιχνίδια.

Ξημερώματα 1ης Ιουλίου η χώρα χρεοκόπησε, διότι δεν πληήρωσε τη δόση που όφειλε στο ΔΝΤ. Αυτό δε σημαίνει τίποτα άλλο από το ότι δεν υπάρχουν χρήματα στα ταμεία του κράτους. Πράγμα που δείχνει με μαθηματική ακρίβεια πως δεν θα υπάρχουν χρήματα ούτε για μισθούς και συντάξεις τον Αύγουστο αν δεν χρηματοδοτηθούμε. Με ένα όχι το βράδυ της 5ης Ιουλίου η χρηματοδότηση από το ΔΝΤ την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα και την κομισιόν θα σταματήσει.

Για πρώτη φορά οι Έλληνες δεν μπόρεσαν νέα πάρουν χρήματα από τις αποταμιεύσεις μιας ζωής. Είδαμε ανθρώπους να παρατάσσονται στις ουρές της ντροπής, στις ουρές των ATM για να πάρουν ένα ξεροκόμματο 60 € ώστε με αυτά να αγοράσουν φάρμακα, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης. Είδαμε ηλικιωμένος να κλαίνε διότι δεν μπορούσαν να πάρουν συντάξεις τους, συντάξεις για τις οποίες πλήρωναν μια ζωή. Η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά είπε ψέματα, ο υπουργός οικονομικών Γιά(ν)νης Βαρουφάκης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, διαβεβαίωσαν πώς ούτε capital controls θα υπάρχουν, ούτε οι τράπεζες θα είναι κλειστές. και να που είμαστε τώρα, με ανώτατο όριο ανάληψης τα 60 € και με κλειστές τράπεζες για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Επίσης, ο EFSF ανακοίνωσε πώς ζητά από τη χώρα τα 130 δις που της έχει δώσει, πράγμα που σημαίνει ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει για ακόμα μία φορά.

Για ποιό λόγο πρέπει να πιστέψουμε πως το διακύβευμα του δημοψηφίσματος δεν είναι το ευρώ ή δραχμή, αφού ό,τι έχουν πει μέχρι στιγμής είναι ψέμα. Άλλωστε οι ευρωπαίοι εταίροι μας διαμηνύουν σε κάθε μήκος και πλάτος φωνής τους πώς ένα στο δημοψήφισμα θα σήμαινε την έξοδο της χώρας από το ευρώ και την επιστροφή της σε εθνικό νόμισμα. Αυτό το νόμισμα πέραν των υποτιμήσεων που θα δεχθεί, θα καταρρεύσει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα, διότι δεν έχουμε ούτε βιομηχανίες, ούτε επιχειρήσεις για να το στηρίξουμε.

Η συμφωνία που επιδιώκουν δανειστές είναι όντως επώδυνη, όμως οι επιπτώσεις μίας χρεοκοπίας είναι τρομερά πιο επώδυνες. Η χρεοκοπία θα κάνει την πατρίδα μας μια χώρα του τρίτου κόσμου. Θα βλέπουμε συνέλληνες να καταρρέουν στους δρόμους από την πείνα, διότι δεν θα υπάρχουν τρόφιμα και αυτό θα συμβεί αφού η χώρα μας δεν έχει αυτάρκεια σε τρόφιμα. Με λίγα λόγια Η κυβέρνηση με το όχι που υποστηρίζει σπρώχνει με σχέδιο τη χώρα στη δραχμή και στη χρεοκοπία.

Για αυτόν το λόγο πρέπει όλοι μας να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα στο λόμπι της δραχμής. Οφείλουμε να πούμε ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΝΑΙ στην ευρωπαΐκή πορεία της χώρας μας, ΝΑΙ στο ευρώ.

Γιώργος Παπαδημητρόπουλος