17 Ιουλίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ! Καίγονται σπίτια στον Υμηττό κι ο πελαγωμένος Τσίπρας ζητά ψυχραιμία

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στον Υμηττό . Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε σε χαμηλή βλάστηση και πλέον οι φλόγες κατευθύνονται προς την περιοχή της Ηλιούπολης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ επιχειρούν και δυο ελικόπτερα. Προς το παρόν δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ωστόσο εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, εκφράζονται ανησυχίες για εξάπλωση του πύρινου μετώπου στις γύρω περιοχές.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο μερικά σπίτια έχουν ήδη αρχίσει να καίγονται.

Δείτε το βίντεο από το Mega:



H Ακρόπολη με φόντο τον πυκνό καπνό της πυρκαγιάς και το μήνυμα διασήμου για την πολιτική κατάσταση της χώρας μας!
Η μεγάλη φωτιά στον Υμηττό συγκλονίζει το πανελλήνιο!

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ακόμη η φωτιά στον Υμηττό και οι πυροσβέστες παλεύουν κυριολεκτικά με τις φλόγες. Ένα σπίτι μάλιστα καίγεται ενώ πολλά βρίσκονται σε κίνδυνο. Το διασίκτυο γέμισε με φωτογραφίες από ταράτσες με φόντο τους πυκνούς καπνούς.
H Ακρόπολη με φόντο τον πυκνό καπνό της πυρκαγιάς και το μήνυμα διασήμου για την πολιτική κατάσταση της χώρας μας!

Τσίπρας: Ζήτησα να συνδράμει και ο στρατός - Ζητώ ψυχραιμία 

Έκκληση για ψυχραιμία έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με δηλώσεις του αμέσως μετά την ενημέρωσή του από την πυροσβεστική.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι όλες οι δυνάμεις είναι σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση των τεσσάρων πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη και ότι ζήτησε και από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να συνδράμει για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στον ΚΑΡΕΑ με την διάθεση εναέριων μέσων πυρόσβεσης. Σημείωσε ότι πέραν των όσων επιχειρούν έχουν απογειωθεί δύο καναντέρ από την Θεσσαλονίκη και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα από την Ελευσίνα. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι έχει υποβληθεί επίσημο αίτημα για βοήθεια στον ευρωπαικό μηχανισμό.

Ανέφερε ακόμη ότι ενημερώθηκε για τους δύο πιλότους του καναντέρ που έκαναν αναγκαστική προσγείωση και είναι καλά στην υγεία τους. Απευθύνθηκε και στα ΜΜΕ ζητώντας να ενημερώνουν με ψυχραιμία και πρόσθεσε ότι έχει δώσει εντολή στον αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα της Πολιτικής Προστασίας να κάνει αναλυτική ενημέρωση για τα μέτωπα, την κατάσταση και τα μέσα πυρόσβεσης ανά δύο ώρες.

Δείτε το βίντεο: