29 Ιουλίου 2015

Βαρουφάκης: Η μητέρα μου ήταν μέλος ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης-Εσχάτη προδοσία τα σχέδια κατά της τρόικα...

Με αυτό τον προκλητικό τίτλο ξεκινά το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού STERN που παρουσιάζει συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιανη Βαρουφάκη στην Online έκδοση του, όπου και αποκαλύπτει ότι το σχέδιο δημιουργίας παράλληλου νομίσματος ήταν το αντικείμενο πάνω στο οποίο έχτισε την καριέρα του.
Βρισκόμαστε σε πόλεμο αναφέρει στη συνέντευξη αυτή ο Γιανης Βαρουφάκης που παραλληλίζει τα τανκς με τις τράπεζες, σημειώνοντας ότι "σήμερα δεν χρειάζεται τανκς για να νικήσεις κάποιον. Υπάρχουν οι τράπεζες".

Ο Γιανης Βαρουφάκης μιλά θετικά για τον Βόφγκανγκ Σόιμπλε αλλά δηλώνει προδομένος από τον αδερφό Ζιγκμαρ Γκάμπριελ.

Στην συνέχεια ο πρώην υπουργός περιγράφει το πώς γνωρίστηκαν οι γονείς του αναφέροντας ότι η μητέρα του ως μέλος ακροδεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης ήταν υπεύθυνη να κατασκοπεύει τον πατέρα του και έτσι άλλωστε γνωρίστηκαν.

Βαρουφάκης: Εσχάτη προδοσία τα σχέδια κατά της τρόικα...

Μέσω Twitter απαντά σε όλη τη δημοσιότητα για το plan b που αποκαλύφθηκε από τον ίδιο ο Γιάνης Βαρουφάκης...

Αναφερόμενος στον Πολ Κρούγκμαν, έγραψε: «Δεν το έχεις ακούσει Πόλ: Η κατάρτιση σχεδίων έκτακτης ανάγκης εναντίον της τρόικας που δεν έχουν εγκριθεί από την τρόικα ισούται με εσχάτη προδοσία» αναφέρει ο Γιανης Βαρουφάκης σχολιάζοντας με μήνυμα μέσω Twitter το άρθρο με τίτλο «Η συνείδηση ενός Φιλελεύθερου» που ανάρτησε στους New York Times ο Πολ Κρούγκμαν.