24 Ιουλίου 2015

ΕΛΕΟΣ! ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΕΕΙ! Τζαβάρας: Η Συγγρού, είναι για «τραβεστί και ιερόδουλες»… όχι για την ΝΔ!

Μόνο τυχαία δεν ήταν η αναφορά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη προς τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, για το νεοκλασικό της Ρηγίλλης, κατά την είσοδο τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Οι εισηγήσεις που ήδη δέχεται ο κ. Μεϊμαράκης από το στενό επιτελείο συνεργατών του, αλλά και απ’ το σύνολο των στελεχών του κόμματος (κορυφαία και μικρομεσαία) είναι να βολιδοσκοπήσει το προσεχές διάστημα αν και κατά πόσο -όπως και υπό ποιες προϋποθέσεις- θα μπορούσε η ΝΔ να επιστρέψει στο ιστορικό κτίριο. Στη φυσική της έδρα.

Ενδεικτική ήταν η συζήτηση μεταξύ κορυφαίων στελεχών, σε πηγαδάκι που είχαν στήσει  στο περιθώριο της συνεδρίασης της πολιτικής επιτροπής, με την ατάκα του πρώην υπουργού και βουλευτή Ηλείας Κώστα Τζαβάρα, μεταξύ αστείου και σοβαρού, να είναι η κορυφαία: «Μα, ρε παιδιά, η Συγγρού ανέκαθεν ήξερα ότι ήταν για τραβεστί και ιερόδουλες… Τι δουλειά έχει εδώ η ΝΔ; Ο Μεϊμαράκης πρέπει να βρει τον τρόπο για να επιστρέψει το κόμμα στην Ρηγίλλης, κάτι που θα μας δώσει “αέρα νίκης” και θα φτιάξει κι άλλο το κλίμα συσπείρωσης, ειδικά τώρα που αλλάξαμε αρχηγό»!

Πέρα απ’ το γεγονός ότι όλοι κόντευαν να πέσουν κάτω απ’ τα γέλια, ωστόσο, αναφερόμενοι στο σοβαρό σκέλος της άποψης Τζαβάρα, συνομολογούσαν ότι, πράγματι τα οικονομικά της ΝΔ δεν θα επιτρέψουν για πολύ καιρό ακόμη τη στέγαση στο κτίριο της Συγγρού, ενώ μια ενδεχόμενη επάνοδο στην Ρηγίλλης -αν μάλιστα αυτή συμπέσει με τις πιθανές πρόωρες εκλογές- θα προσδώσει επιπλέον δυναμική, συσπείρωση και «αέρα νίκης», καθώς πράγματι θα παίξει σημαντικό ρόλο στον ψυχολογικό και συναισθηματικό τομέα της βάσης των ψηφοφόρων.

Του Πάρι Κουρτζίδη
http://www.paraskhnio.gr/tzavaras-i-syggroy-einai-gia-travest/