24 Ιουλίου 2015

Ο Τσίπρας και τα κόμματα «μποϊκοτάρουν» τη γιορτή της Ζωής για τη Δημοκρατία

Το γεγονός επιβεβαιώνει τη διάσταση που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών, ύστερα μάλιστα και από τη χθεσινή συνάντηση που είχαν

Δεν θα παραστεί στη συζήτηση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας που οργάνωσε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με συνεργάτες του ο κ. Τσίπρας έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις και δεν θα μπορέσει να μεταβεί σήμερα στις 7:30 στον προαύλιο χώρο της Βουλής, όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει τη διάσταση που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών, ύστερα μάλιστα και από τη χθεσινή συνάντηση που είχε η κα Κωσταντοπούλου με τον κ. Τσίπρα, έπειτα από αίτημά της.

Μετά τη χθεσινή συνάντηση οι σχέσεις του πρωθυπουργού και της Προέδρου της Βουλής φαίνεται ότι βρίσκονται στο ναδίρ. Από το Μέγαρο Μαξίμου επέμεναν στην ενόχληση που υπάρχει στην κυβέρνηση για τη στάση της κας Κωνσταντοπούλου, ως προς τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων. "Ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε προσεκτικά τις απόψεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Της εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη θεσμική δυσαρμονία που προκαλείται από την, κατά τα άλλα σεβαστή, επιλογή της να διαφοροποιείται από τη συλλογική κατεύθυνση της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που τη στηρίζει", σημείωναν χαρακτηριστικά συνεργάτες του κ. Τσίπρα εχθές.
Πάντως Τσίπρας και Κωνσταντοπούλου βρέθηκαν εχθές στο πάρκο Ελευθερίας με αφορμή εκδήλωση για την κατάρρευση της δικτατορίας, είχαν θερμό εναγκαλισμό και λιγο μετά κάθισαν κοντά παρακολουθώντας τις προγραμματισμένες ομιλίες.


Σήμερα η εκδήλωση της Βουλής για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας θα εχει ως ομιλητές τους Μανώλη Γλέζο,  Κώστα Μανταίο, Πέπη Ρηγοπούλου και ο Σπύρο Χαλβατζή.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Κώστας Δουζίνας.

Ανδρέας Μπελεγρής
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ