12 Ιουλίου 2015

ΤΗΝ ΚΟΝΤΗΣ Ψ@ΛΗΣ ΤΗΣ ΦΤΑΙΝ' ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ! Ο Βαρουφάκης τα βάζει ξανά με τους δημοσιογράφους και συγκρίνει τον εαυτό του με τον Κέυνς

Με το νέο σάλο, για την εκδρομή του στην Αίγινα την ώρα της κρίσιμης ψηφοφορίας στη βουλή, να μην έχει κοπάσει ακόμη, ο Γιάνης Βαρουφάκης συνεχίζει να εκφράζει τις απόψεις του μέσω Twitter.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών αρχικά τα έβαλε με τους δημοσιογράφους, έπειτα από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι σε κάποια εκρηκτική συνεδρίαση του Eurogroup είπε στους ομολόγους του «Είστε σκουπίδια».

«Πρώτα έλεγαν ότι στο Eurogroup με έβριζαν. Τώρα ότι τους αποκάλεσα "σκουπίδια". Τα σκουπίδια της δημοσιογραφίας επί τω έργω...», έγραψε στο λογαριασμό του ο κ. Βαρουφάκης. Τρία λεπτά αργότερα, ένα νέα ανάρτηση, αυτή τη φορά στα αγγλικά.

«Εχοντας αποξενώσει όλες τις λογικές αντιπροσωπείες, ο υπερόπτης διαπραγματευτής αποφάσισε να παραιτηθεί. Αυτά είναι καλά νέα για την... Ευρώπη», έγραψε, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με ένα δημοσίευμα που αναφέρεται στη στάση του Τζον Μέυναρντ Κέυνς- τον οποίο επικαλείται συχνά- στη διαπραγμάτευση για τη Συνθήκη των Βερσαλλιών κατά τη διάρκεια της οποίας ο οικονομολόγος επικρίθηκε για τις απόψεις του και τελικά παραιτήθηκε.

Μία ανάρτηση με την οποία φαίνεται να σχολιάζει τα όσα συνέβησαν στο Eurogroup χθες, από το οποίο πλέον απουσιάζει εκείνος.