20 Ιουλίου 2015

Πειθαρχικές διώξεις για διαφθορά και κακοδιοίκηση

Απίθανος τύπος αυτός ο Ρακιντζής!! Έχει επιβιώσει 5 Πρωθυπουργών από το 2008

Πειθαρχική δίωξη κατά 22 υπαλλήλων ή λειτουργών του δημόσιου τομέα για διάφορα πειθαρχικά παραπτώματα, ασκήθηκε από την Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και για επίσπευση της πειθαρχικής διαδικασίας σε 1.827 περιπτώσεις και την παράσταση πολιτικής αγωγής του θιγόμενου φορέα του δημοσίου σε 41 περιπτώσεις.

Κατά το 2014 κοινοποιήθηκαν στο Γραφείο του ΓΕ∆∆ 2203 πειθαρχικές αποφάσεις που εξέδωσαν τα αρμόδια όργανα του στενού δηµόσιου τομέα και 765 αποφάσεις φορέων του ευρύτερου δηµόσιου τομέα. Ο ΓΕ∆∆ υπέβαλε 149 ενστάσεις κατά οριστικών αποφάσεων και άσκησε 3 προσφυγές κατά τελεσίδικης πειθαρχικής απόφασης.

Στην ετήσια έκθεση την οποία παρέδωσε σήμερα ο Λέανδρος Ρακιντζής στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, περιλαμβάνονται η συνολική ετήσια δραστηριότητά του µε στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς και της  κακοδιοίκησης στο δηµόσιο τομέα, χαρακτηριστικές υποθέσεις που διερεύνησε, νομοθετικές και οργανωτικές προτάσεις που υπέβαλε, οι σχετικές µε την πειθαρχική του δικαιοδοσία ενέργειες και τα αποτελέσματα του ελέγχου περιουσιακής κατάστασης ∆ηµοσίων Υπαλλήλων.