08 Ιουλίου 2015

Ειρωνεία στον Τσίπρα: Σε ρούβλια θα έρθουν τα λεφτά απ’ τη Μόσχα;

Γελάγανε με τον Τσίπρα οι υπόλοιποι αλλά το ποιος είναι το κορόϊδο είναι ένα θέμα... με τη σύσκεψη του έδωσαν το δικαίωμα να μιλάει εξ ονόματός τους και να τους χρησιμοποιήσει στο αδιέξοδο που δημιούργησε με την Ευρώπη

Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο μια μέρα μετά το δημοψήφισμα είχε διάρκεια πάνω από έξι ώρες. Φυσικά, δεν έληξαν οι εντάσεις ακόμη και οι ειρωνείες προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Δεν ήταν μόνο τα αστειάκια ή οι συζητήσεις για τα παιδιά των πολιτικών αρχηγών. Ήταν και οι στιγμές μικροεντάσεων. Όπως όταν ο πρωθυπουργός μίλησε για τα υφεσιακά προγράμματα των μνημονίων που είχαν υπογράψει οι προκάτοχοί του.

Αυτό, εκνεύρισε τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη που επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας: «Κάνεις συνεχώς κριτικές προς τους άλλους, αλλά να δέχεσαι και εσύ τις κριτικές των άλλων».

Click4more: “Βλέπουν” συμφωνία παρά τα τελεσίγραφα στη Σύνοδο Κορυφής  Αλλά σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη ο κ. Τσίπρας έκανε πως δεν κατάλαβε και είπε ότι «ο λαός τιμωρεί όσους πιστεύουν στα μνημόνια», κάνοντας μνεία στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Υπήρξε και η στιγμή της ειρωνείας προς τον πρωθυπουργό. Όταν σηκώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας για να βγει από την αίθουσα λέγοντας ότι πάει να τηλεφωνήσει στον Πούτιν. Τότε, δύο-τρεις πολιτικοί αρχηγοί τον ρώτησαν: «Σε ρούβλια θα έρθουν τα χρήματα που περιμένεις από τη Μόσχα;». Αλλά εκείνος δεν απάντησε και έφυγε βιαστικά από την αίθουσα.

Ένταση υπήρξε και ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον μεταβατικό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για το... κοινό ανακοινωθέν. Αιτία για τις αψιμαχίες αυτές, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η επιμονή του Αλέξη Τσίπρα να συμπεριληφθούν στο κοινό ανακοινωθέν φράσεις όπως "εμπροσθοβαρές αναπτυξιακό πακέτο".

Επίσης, π πρωθυπουργός δεν ήθελε να περιληφθεί στο κείμενο η λέξη... «ρήξη». Ήθελε όμως να σημειωθεί ότι «η πρόσφατη ετυμηγορία συνιστά εντολή συνέχισης και ενίσχυσης της προσπάθειας για την επίτευξη μιας κοινωνικώς δίκαιης και οικονομικώς βιώσιμης συμφωνίας». Ο κ. Μεϊμαράκης μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επέμειναν και το πέτυχαν να γραφτεί ότι «η πρόσφατη ετυμηγορία του ελληνικού λαού δεν συνιστά εντολή ρήξης».

Πηγή: ΒΗΜΑτοδότης