10 Ιουλίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Οι πρώτες ελλείψεις σε τρόφιμα εμφανίστηκαν στα νοσοκομεία

Προβλήματα και στον ανεφοδιασμό των νοσοκομείων με τρόφιμα προκαλεί το κλείσιμο των τραπεζών και η έλλειψη ρευστού.

Ενδεικτικά, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, οι προμήθειες σε κρέας και γάλα τελείωσαν, ενώ μεγάλα προβλήματα με τους προμηθευτές υπάρχουν και στο νοσοκομείο της Αθήνας "Γεννηματάς".

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ιπποκράτειου Λάζαρος Λαζούλας επισημαίνει ότι εδώ και 3 με 4 ημέρες δεν υπάρχει καθόλου κρέας, γάλα, τυρί, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ζήτημα που αντιμετωπίζεται με υποκατάστατα.

Σύσκεψη για την επάρκεια στην αγορά φαρμάκων είχε με τους φαρμακοποιούς ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος προειδοποίησε ότι "δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά φαινόμενα μαυραγοριτισμού στην Υγεία".

"Μαυραγοριτισμός αν προκύψει, αν εκδηλωθεί φαινόμενο οπουδήποτε η κυβέρνηση με πολύ αποτελεσματικό τρόπο θα αντιμετωπίσει όποιο φαινόμενο εκδηλωθεί στον τομέα αυτό. Μέχρι σήμερα ελπίζω και πιστεύω ότι δεν είχαμε κάτι το ιδιαίτερο, αλλά προειδοποιώ για να είμαστε συνεννοημένοι", υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής.

Πάντως, ελλείψεις υπάρχουν και σε αναλώσιμα ιατρικά υλικά, όπως σύριγγες και γάζες, με τις διοικήσεις των νοσοκομείων να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή για να υπάρχει αλληλοκάλυψη.