22 Ιουλίου 2015

Πανούσης: Συνωμοσιολογίες και παπαριές από τη Βαλαβάνη-Το βαλιτσάκι είναι ένα και το έχει η ΕΥΠ

Θα ήταν πιο ηθικό να αναλάβει την ευθύνη και να παραιτηθεί - Έχασε τον έλεγχο και ενέπλεξε τις Μυστικές Υπηρεσίες - Που τα βρήκε αυτά τα βαλιτσάκια, να πάω να αγοράσω κι εγώ ένα

Άστραψε και βρόντηξε κατά της Νάντιας Βαλαβάνη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης με αφορμή όσα υποστήριξε η τέως υπουργός ότι έπεσε θύμα παρακολουθήσεων στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει την ανάληψη μεγάλου ποσού από τη μητέρα της λίγες ημέρες πριν επιβληθούν τα capital controls.

Ο κ. Πανούσης έκανε λόγο για «γενική συνωμοσιολογία» από πλευράς της κυρίας Βαλαβάνη για την οποία είπε ότι έχασε τον έλεγχο.

«Για τα εκατό χιλιάρικα δηλαδή ενεπλάκησαν Μυστικές Υπηρεσίες ελληνικών ή ξένων χωρών, για τα εκατό χιλιάρικα της μαμάς;» αναρωτήθηκε ο κ. Πανούσης.

Επικρίνοντας τους χειρισμούς της τέως υπουργού ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο BHMAFM. «Νομίζω ότι είναι κακή διαχείριση ενός συμβάντος, στο οποίο μπορεί να μην έχει καμία συμμετοχή. Το πιο απλό πράγμα είναι, να πει ότι: "δεν έχω κάνει τίποτα , αλλά επειδή το έκανε η μητέρα μου και θεωρώ ότι δεν είναι σωστό , αναλαμβάνω την ευθύνη και θέτω την παραίτησή μου", θα το χειροκροτούσε όλος ο κόσμος και θα έλεγε: "μπράβο, αυτή είναι ηθική στάση"».

«Είναι δυνατόν ξαφνικά να πετάει μια πατάτα κι όχι ένα, δεκάδες βαλιτσάκια; Που τα βρήκε αυτά τα βαλιτσάκια, να πάω να αγοράσω κι εγώ ένα» συνέχισε την κριτική του ο κ. Πανούσης.

«Μια υπουργός να λέει , ότι χιλιάδες βαλιτσάκια την παρακολουθούνε , στο υπουργικό έργο, στο οικογενειακό της, δηλαδή κάποιος την παρακολουθούσε, όταν μιλούσε με την μητέρα της; Κι ας πούμε ότι γινόταν έτσι, βγαίνεις και το λες, ότι χιλιάδες βαλιτσάκια παρακολουθούν τους Έλληνες πολίτες , πολιτικούς σε οποιαδήποτε δραστηριότητά τους; Αν έχουμε μια τέτοια σοβαρή καταγγελία ενός υπουργού, πρώτα πάει στα όργανα» πρόσθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Και αναρωτήθηκε: «Η ΕΥΠ είναι η υπηρεσία, που προστατεύει τη χώρα από ξένους, όχι από τους Έλληνες. Η αντιτρομοκρατική παρακολουθεί τρομοκράτες . Πως παρακολουθείς έναν τρομοκράτη ; Υπάρχει ολόκληρη διαδικασία. Έδωσε άδεια ο εισαγγελέας στην αντιτρομοκρατική να παρακολουθήσει την μαμά της κας Βαλαβάνη;».

  Από τα βέλη του κ. Πανούση δεν ξέφυγαν ούτε οι διαφωνούντες με την κυβερνητική πολιτική κάνοντας λόγο για «τρικομματική κυβέρνηση». Όπως είπε «οι σαράντα λειτουργούν ως κόμμα κατά βάση. Δεν είναι μια διαφωνία σε μια διάταξη .Είναι μια συγκροτημένη διαφορετική στρατηγική. Αφού είναι συγκροτημένο και λειτουργεί με άλλους κανόνες , από αυτούς, που έχει ο πρόεδρος του κόμματος, λειτουργεί ως  άλλο κόμμα . Άρα έχουμε δύο κόμματα και συν οι ΑΝΕΛ τρία κόμματα. Αυτό δεν μπορεί να κρατήσει για πάρα πολύ. Κι όχι μόνο για κοινοβουλευτικούς λόγους ή για ηθικο-πολιτικούς λόγους , απλώς για λειτουργικούς».

Κάλεσε τέλος τον Αλέξη Τσίπρα να λύσει τον «γόρδιο δεσμό, διότι κάτι που μένει πολύ σαπίζει, δηλαδή η γάγγραινα είναι κάτι κακό στην πολιτική».

«Τώρα ο κος Τσίπρας δεν είναι πια πρωθυπουργός, πάει να γίνει ηγέτης. Είναι τελείως διαφορετικό το ζήτημα . Πρωθυπουργός γίνεσαι με την ψήφιση του λαού, ηγέτης γίνεσαι με δύσκολες αποφάσεις» κατέληξε ο κ. Πανούσης ο οποίος εκτίμησε ότι οι εκλογές είναι αναπόφευκτες.