29 Ιουλίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ! Ο αστείος Μώραλης βράβευσε τον γελοίο Δρίτσα...

«Η θεσμική εκπροσώπηση ως αιρετός οφείλεται στην εκλογή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πειραιά και εξακολουθεί αυτή μου η ιδιότητα να αποτελεί τον πρώτο τίτλο τιμής» τόνισε ο Θοδωρής Δρίτσας

Με το  μετάλλιο της πόλης του Πειραιά τίμησε  τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Θοδωρή Δρίτσα για την πολυετή προσφορά του από τη θέση του επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Το Λιμάνι της Αγωνίας»  και του δημοτικού συμβούλου Πειραιά το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση

«Η προσφορά του κ. Δρίτσα στην πόλη είναι γνωστή σε όλους. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για τη συνεργασία που είχαμε μέχρι σήμερα, η οποία ήταν παραγωγική και θετική παρά τις όποιες διαφωνίες και διαφορετικές προσεγγίσεις. Θεωρώ ότι από τη θέση του Υπουργού, αλλά και ως μέλος της κυβέρνησης, σίγουρα θα επιχειρήσει να βοηθήσει την πόλη του Πειραιά. Θα ήθελα να ευχηθώ στον κ. Δρίτσα καλή επιτυχία στο έργο του, σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα. Να τον ευχαριστήσω ως Δήμαρχος για την παρουσία και την προσφορά του στην πόλη, η οποία δεν σταματά και θα συνεχιστεί. Η τιμητική διάκριση στον κ. Δρίτσα είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε για έναν άνθρωπο που έχει αναλώσει τόσες δεκαετίες στην υπηρεσία των δημοτών του Πειραιά» δήλωσε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης καλωσόρισε τον κ. Δρίτσα, τονίζοντας: «Ο κ. Δρίτσας είχε την ευγενή καλοσύνη να έρθει και να αποχαιρετήσει τους επί σειρά ετών συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους, γιατί είναι πολλά χρόνια επικεφαλής της παράταξης «Το Λιμάνι της Αγωνίας», έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος, βουλευτής Πειραιά και Υπουργός σε Υπουργείο με έδρα τον Πειραιά. Έχει αναλώσει όλα του τα χρόνια στην υπηρεσία του Πειραϊκού λαού και του Πειραιά. Για το Δημοτικό Συμβούλιο είναι απώλεια η αποχώρησή του, γιατί ήταν πάρα πολύ χρήσιμος. Ελπίζουμε όμως ότι οι συμβουλές του και από το μετερίζι του Υπουργού θα είναι χρήσιμες και θα είναι δίπλα μας. Κύριε Δήμαρχε σας ευχαριστούμε γιατί συνδράματε στο να τιμηθεί ο κ. Δρίτσας για την επί σειρά ετών προσφορά του».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Θοδωρής Δρίτσας υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Είχα ενημερωθεί γι αυτήν την ευγενική πρόθεσή σας να μου αποδώσετε αυτήν την εξαιρετική τιμή. Να μου απονείμετε μία τιμητική πλακέτα. Το Μετάλλιο της πόλης που μόλις άκουσα ότι προτίθεστε  να μου απονείμετε, οφείλω να σας πω ότι μου «κόβει λίγο τα πόδια». Είναι πολύ βαρύ, θέλω να το σηκώσω, θα το σηκώσω γιατί και στο συμβολισμό του και στην ουσία του είναι μια εξαιρετική τιμή, που όχι μόνο με συγκινεί ιδιαίτερα, αλλά μου δίνει ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη για τη συνέχεια.

Θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για πολλά πράγματα. αλλά και για κάτι ιδιαίτερο, γιατί ξέρω ότι  σε όλο αυτό το διάστημα των τελευταίων μηνών που αναγκαζόμουν να λείπω από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου  - αν και κάθε φορά προγραμμάτιζα να είμαι - αντιμετωπίστηκα με την κατανόησή σας και με τη διακριτικότητά σας.

Δεν νομίζω ότι πρέπει να μιλήσω για συγκίνηση, αλλά οφείλω να σας πω, ότι μιλώντας από αυτό το βήμα και καθήμενος σε αυτά τα έδρανα, πρέπει να συνδεθώ στην ουσία, με την αφετηρία της παρουσίας μου στο δημόσιο βίο της χώρας ως αιρετός. Από 15 χρονών είμαι κοινωνικά και πολιτικά παρών και στην πόλη και σε όλα τα πεδία δράσεων για τη δημοκρατία, για τις ελευθερίες και για τα δικαιώματα και για την πρόοδο. Αλλά η θεσμική εκπροσώπηση ως αιρετός, οφείλεται στην εκλογή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πειραιά και εξακολουθεί αυτή μου η ιδιότητα να αποτελεί τον πρώτο τίτλο τιμής, από άποψη ουσίας και περιεχομένου. Γιατί πιστεύω ακράδαντα και θα συνεχίσω όσο αντέχω την προσπάθεια, ότι η Αυτοδιοίκηση δεν είναι ένας συμπληρωματικός θεσμός, δεν είναι μια παράπλευρη εξουσία. Είναι ο κεντρικός θεμελιακός θεσμός, για τη δημοκρατία. Δυστυχώς και στις μέρες μας, η Αυτοδιοίκηση υποβαθμίζεται. Νομίζω, ότι πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες από κάθε πλευρά, να αποκαταστήσουμε το κύρος της Αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα τώρα, που και η δημοκρατία στον τόπο μας περνάει δύσκολες μέρες. Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να γίνει η πρώτη και αυτοτελής εξουσία, που εκπροσωπεί τους πολίτες. Και αν αυτό μπορέσουμε να το προχωρήσουμε, τότε είμαι βέβαιος, ότι και οι συνολικές εξελίξεις, όχι μόνο σε κάθε πόλη και στην πόλη μας, στον Πειραιά, αλλά συνολικότερα στον τόπο, θα είναι πολύ διαφορετικές».

Μηνάς Τσαμόπουλος
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ