14 Ιουλίου 2015

ΘΑΥΜΑ:Η τρόικα που σκότωσε ο Βαρουφάκης ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ και ΕΡΧΕΤΑΙ μόνιμα στην Αθήνα!

Η τρόικα που "σκότωσαν" ο Γιάνης Βαρουφάκης και η κυβέρνηση «ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ»!

Οι… Θεσμοί, όπως συνήθιζαν πολλοί να αποκαλούν την τριάδα των δανειστών, που αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Κομισιόν και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι παρελθόν!

Η Τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα δριμύτερη μετά τη χτεσινή Συμφωνία στην Σύνοδο Κορυφής, ώστε να ξεκινήσει σύντομα τους απαιτούμενους ελέγχους .

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup Γ.Ντάισελμπλουμ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης δεν είναι δυνατόν να υπάρχει άλλο μοντέλο όρων και εκταμιεύσεων, γι' αυτό πρέπει να γίνονται έλεγχοι στην Αθήνα, άλλωστε αυτό είναι γραμμένο και στην συμφωνία .

Εν τω μεταξύ, μετά το σημερινό Eurogroup, την σκυτάλη "παίρνει" ξανά το Euro Working Group, το οποίο θα ψάξει να βρει τρόπους για την χρηματοδότηση 12 δις ευρώ στην Ελλάδα για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Η Κομισιόν έχει κάνει κάποιες εισηγήσεις πάνω σε αυτό, αλλά ακόμη λύση δεν έχει βρεθεί.

Την ίδια ώρα, όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο ανταποκριτής του σταθμούς στις Βρυξέλλες Θ.Αθανασίου, την Πέμπτη και την Παρασκευή οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συνεδριάσουν ξανά μέσω τηλεδιάσκεψης για να πάρουν αποφάσεις σχετικά με μια συμφωνία –γέφυρα για την Ελλάδα και όταν αποφασιστεί η επίσημη έναρξη του προγράμματος του ESM, θα γίνει "απόβαση" της τρόικας στην Αθήνα  για αξιολόγηση, στην συνέχεια ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης θα γράψει το πρόγραμμα και ελπίζουν σε... 4 εβδομάδες το πρόγραμμα να υπάρχει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μόλις ξεκινήσει το πρόγραμμα, δηλαδή καλώς εχόντων των πραγμάτων γύρω στις 17 Αυγούστου, θα μπει σε λογαριασμό του Λουξεμβούργου το ποσό των 10 δις ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που θα φέρει σταθερότητα στα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

http://www.star.gr/Pages/Politiki.aspx?art=285269&artTitle=thavma_i_troika_pou_skotose_o_varoufakis_anastithike_kai_erchetai_monima_stin_athina