23 Ιουλίου 2015

Ζωή Κω/λου; Δείπνο με κοψίδια σε ομογενείς βουλευτές, αφού τους έστησε επί μία ώρα

Το εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης επέλεξε η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου για το δείπνο που παρέθεσε στους ομογενείς βουλευτές.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΗΜΑτοδότη η Πρόεδρος της Βουλής τους… έστησε, με αποτέλεσμα οι ομογενείς βουλευτές να μη γνωρίζουν τι να κάνουν επί μία ώρα και έναν από αυτούς να διαμαρτύρεται λέγοντας ότι στον Καναδά δεν γίνονται τέτοια πράγματα.

Η Πρόεδρος της Βουλής αφού έφτασε αργοπορημένη στο δείπνο, φορώντας ένα λευκό σακάκι, με μουσταρδί μπλούζα, μαύρο παντελόνι και peep toe γόβες, κάθισε ανάμεσα στον υφυπουργό Εξωτερικών Ι. Αμανατίδη και στην αντιπρόεδρο της Επιτροπής Αποδήμων και βουλευτή του Ποταμιού Χριστίνα Ταχιάου.

Τους Λατινοαμερικανούς η κ. Κωνσταντοπούλου τους κέρασε κοψίδια για το χρέος, ενώ τους ομογενείς βουλευτές τους κέρασε μοσχαράκι με πουρέ και σάλτσα από άγρια μανιτάρια, παγωτό βανίλια και λευκό κρασί Ντάμα Κούπα του Κτήματος Λαζαρίδη.

Μάλιστα, όταν κάποιος τη ρώτησε: «Με την αντιπολίτευση που κάνετε στην κυβέρνηση, τι θα κάνετε;», η κ. Κωνσταντοπούλου ήπιε μια γουλιά κρασί και απάντησε: «Τίποτε…».

Ο άλλος όμως επέμεινε και ρωτούσε τι σημαίνει αυτό το «τίποτε». Οπότε η Πρόεδρος έκοψε τη συζήτηση λέγοντας «μη με ρωτάτε εμένα, ρωτήστε την κυβέρνηση».

Όμως το καλύτερο έγινε μετά το δείπνο, καθώς η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά πήρε το μικρόφωνο και θέλησε να απαγγείλει έναν μονόλογο από το βιβλίο της Αγγέλας Παπάζογλου, «Τα χαΐρια μας εδώ», που αναφέρεται στους πρόσφυγες της μικρασιατικής καταστροφής, με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να ενθουσιάζεται και να φωνάζει δυνατά: «Μπράβο, ρε Άννα…».