03 Ιουλίου 2015

Πετροπόλεμος στη συγκέντρωση των κάφρων του #ΟΧΙ στο Σύνταγμα - ΒΙΝΤΕΟ

Με μουσικά διαλλείματα θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες των Ευρωπαίων αριστερών πολιτικών προσώπων μέχρι ξεκινήσει την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας - Με κοντάρια και δοκάρια μια ομάδα 500 κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε αστυνομικούς - Το ελικόπτερο της Αστυνομίας πετά πάνω από το χώρο της συγκέντρωσης
Επεισόδια σημειώθηκαν στη συγκέντρωση του «όχι» στο Σύνταγμα, γύρω από το υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών.

Αποπνικτική ήταν η ατμόσφαιρα στο Σύνταγμα προς την οδό Μητροπόλεως, καθώς σημειώθηκε ένταση και επεισόδια ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές, μέλη της Ανταρσύα και του ΣΥΡΙΖΑ που κατευθύνονταν προς τη συγκέντρωση του «όχι».

Περίπου 500 άτομα, φορώντας κράνη και κουκούλες και κρατώντας κοντάρια και δοκάρια, ανέβαιναν την οδό Ξενοφώντος, από το Μοναστηράκι, όταν ήρθαν τετ-α-τετ με τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ. Σημειώθηκε συμπλοκή, ενώ δύο άτομα τραυματίστηκαν. Νωρίτερα, αντιεξουσιαστές πέταξαν κόκκινες μπογιές στο κτήριο του ΣΕΒ. Επιπλέον, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους ξένων καναλιών.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, έγινε περιορισμένη χρήση χημικών. Το ελικόπτερο της Αστυνομίας πετά πάνω από το χώρο της συγκέντρωσης των υποστηρικτών του «όχι» στο Σύνταγμα, ενώ ήδη οι αστυνομικοί που βρίσκονται στο χώρο προχώρησαν στην προσαγωγή ενός άντρα.

Περίπου 25.000 διαδηλωτές βρίσκονται αυτή την ώρα στο Σύνταγμα. Με μουσικά διαλλείματα θα πραγματοποιηθούν οι ομιλίες των Ευρωπαίων αριστερών πολιτικών προσώπων μέχρι την έναρξη της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα.

Παρόλο που η Βουλή είναι κλειστή, η Ζωή Κωνσταντοπούλου... έχει τα κλειδιά καθώς βγήκε από την πλαινή είσοδο της Βουλής φωνάζοντας «όχι» στον κόσμο.

Από τα μεγάφωνα γίνονται συστάσεις ώστε να αποσυμφορηθούν οι ουρές στις σκάλες του Μετρό, ενώ ένα κλιμάκιο του ΕΚΑΒ επενέβη για έναν άντρα ο οποίος λιποθύμησε από τη ζέστη και φη συμφόρηση.