12 Αυγούστου 2015

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΥΡΙΖΑ! Το σκληρότερο μνημόνιο, χρέος 200% και εκλογές αν εγκρίνει η Γερμανία

Ακόμη και με όρους πολιτικής η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε καθώς δεν μπορεί να διεξάγει εκλογές αν δεν πάρει το πράσινο φως από την Γερμανία....

Ποιο είναι το μέγεθος της εθνικής αποτυχίας;

Ο ελληνικός λαός βρίσκεται στις παραλίες, οι δημόσιοι υπάλληλοι αισθάνονται ότι διασώθηκαν, οι μισθωτοί αισθάνονται ότι διασώθηκαν, οι συνταξιούχοι αισθάνονται ότι τα χειρότερα πέρασαν αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ τραγική.
Ο ιδιωτικός τομέας αποδεκατίζεται.

Κάθε επιχείρηση θα έχει βασικό μέτοχο το ελληνικό κράτος, φόρος, έκτακτη εισφορά και 100% προκαταβολή από το 2016.

Θα υπάρξουν μειώσεις συντάξεων και μισθών

Είναι 100% δεδομένο ότι θα συνεχιστεί η μείωση των δημοσίων υπαλλήλων.

Μεγάλο μέρος των δημοσίων υπαλλήλων είναι χαμηλής απόδοσης σε αντίθεση με τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αντί να προτάξει το συμφέρον της ιδιωτικής οικονομίας προστάτεψε τους εργαζομένους χαμηλής απόδοσης.

Οι νέοι συνταξιούχοι θα φορτωθούν 5 έως 6,5 επιπλέον χρόνια πριν συνταξιοδοτηθούν.

Το νέο μνημόνιο κόστους 13,5 δισεκ. είναι μακράν το χειρότερο και αν συγκριθεί με το μνημόνιο Σαμαρά η σύγκριση είναι ανόμοια.

Το μνημόνιο Τσίπρα στα 13,5 δισεκ. και το μνημόνιο Σαμαρά στα 7,5 δισεκ.

Η Ελλάδα έχει μνημόνιο, έχει Τρόικα, έχει ελέγχους, έχει αξιολογήσεις με την πρώτη να προσδιορίζεται τέλη Νοεμβρίου.

Τι άλλαξε από την αποτυχημένη διακυβέρνηση Σαμαρά για την Ελλάδα και τους πολίτες;

Απολύτως ΤΙΠΟΤΕ.

Όχι μόνο δεν άλλαξε αλλά επιδεινώθηκε η κατάσταση δραματικά γιατί ενώ επί αποτυχημένης διακυβέρνησης Σαμαρά εξεταζόταν τρίτο δάνειο 30-35 δισεκ. φθάσαμε στα 86 δισεκ. ευρώ.

Αυτό ονομάζεται εθνική καταστροφή.

Όσο βαθαίνει η κρίση, τόσο μεγαλώνει η εξάρτηση της Ελλάδος από τους δανειστές χωρίς να μπορεί να παράξει ανάπτυξη.

Οι στόχοι που έχουν τεθεί για -2,3% ύφεση το 2015 και -0,5% το 2016 είναι ουτοπικοί με την ιδιωτική οικονομία να έχει αποδεκατιστεί.

Η ύφεση στην Ελλάδα θα είναι χειρότερης κλίμακας.

Και ενώ η Ελλάδα απέκτησε αριστερό μνημόνιο το χειρότερο μνημόνιο στην οικονομική ιστορία της Ελλάδος, το μεγάλο στοίχημα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η αντιμετώπιση του χρέους κατέληξε σε φιάσκο.

Στην νέα συμφωνία δεν υπάρχει ούτε καν ως αναφορά.

Η Ελλάδα λοιπόν έχει νέο δάνειο 86 δισεκ. εξέλιξη που θα ανεβάσει το συνολικό χρέος στα 355-360 δισεκ. μετά τις αποπληρωμές και θα εκτοξεύσει την σχέση χρέους προς ΑΕΠ περίπου στο 200% από 175%.

Να φανταστεί κανείς ότι στόχος ήταν να μειωθεί…και αντί να μειωθεί απλά εκτοξεύεται.

Η Ελλάδα έχει ένα νέο τραγικό μνημόνιο, υπερδανείζεται και εκτοξεύει το χρέος της σε μια οικονομία που θα έχει διετή ύφεση.

Που είναι η επιτυχία;

Ακόμη και με όρους πολιτικής η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε καθώς δεν μπορεί να διεξάγει εκλογές αν δεν πάρει το πράσινο φως από την Γερμανία.

Η Γερμανία θέλει οι πρόωρες εκλογές να γίνουν μετά το πέρας της πρώτης αξιολόγησης δηλαδή τέλη Νοεμβρίου του 2015 ενώ ο Τσίπρας προσπαθεί να επισπεύσει τις εκλογές πριν ξεκινήσει η εφαρμογή του τραγικού μνημονίου και αποκαλυφθεί η αλήθεια ή καλύτερα η εξαπάτηση.

Αυτό το σκηνικό δεν ονομάζεται εθνική αποτυχία αλλά παταγώδης αποτυχία....

Ο Τσίπρας αν καταψηφιστεί το μνημόνιο και το νέο δάνειο....θα έχει ένα καλό κίνητρο να προκηρύξει ΆΜΕΣΑ εκλογές και ίσως να θέλει....να πέσει κάτω από τους 120 βουλευτές.....η κυβέρνηση....

Υπομονή - όσον αφορά το μνημόνιο - θα αποκαλυφθούν τα πάντα από Σεπτέμβριο....




www.bankingnews.gr