11 Αυγούστου 2015

ΚΛΑΙΩ! ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ Ο ΠΑΝΑΡΑΣ! ΡΕ ΠΕΣΕ ΣΤΑ 4 ΛΕΜΕ! Με σύγκρουση απειλεί ο Καμμένος για 3ο μνημόνιο και «κούρεμα» χρέους

Πάμε στοιχημα ότι θα ψηφίσει ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ και θα είναι ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ;

Μ’ ένα σοβαρό ρήγμα και απ’ τα «δεξιά» της απειλείται η (συγ)κυβέρνηση, που αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές και ανεξέλεγκτες εξελίξεις, οδηγώντας τη χώρα ακόμη και σε πιο πρόωρες εκλογές! Οι αποκλειστικές πληροφορίες του paraskhnio.gr λένε ότι ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι σφόδρα δυσαρεστημένος και  ιδιαίτερα έντονα προβληματισμένος απ’ τη νέα τροπή που έχουν πάρει τα πράματα…

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Πάνος Καμμένος έχει ενημερωθεί από χθες αργά το βράδυ σχετικά με την κατάληξη της νέας συμφωνίας, κι έχει ήδη εκφράσει ευθέως τον προβληματισμό και τη δυσφορία του στον πρωθυπουργό. Κι αυτό διότι, οι ίδιες πηγές λένε χαρακτηριστικά πως «όχι μόνο γίνονται περικοπές στην Άμυνα, αλλά δεν έχει μείνει ανέγγιχτη καμία “κόκκινη γραμμή”, που θα επέτρεπε στους Ανεξάρτητους Έλληνες να επιχειρήσουν να στηρίξουν, επικοινωνιακά και πολιτικά, αυτή τη νέα συμφωνία…».

Μάλιστα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το paraskhnio.gr, το «ποτήρι» δείχνει να έχει «ξεχειλίσει», απ’ την πλευρά του κ. Καμμένου, στο σημείο του «κουρέματος» και που «το επονείδιστο χρέος ενώ θα έπρεπε -όπως έλεγαν οι ίδιοι, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, να “κουρευτεί”, τελικά, η χώρα καλείται να δεσμευθεί ότι δεν θέλει “κούρεμα” της ονομαστικής αξίας του και θα αποπληρώνει πλήρως και έγκαιρα τις δανειακές της υποχρεώσεις!».

«Δεν γίνεται να υποστηρίζαμε ότι τα προηγούμενα Μνημόνια θα τα ακυρώναμε με ένα νόμο και με ένα άρθρο και, σήμερα, να προτείνουμε ένα νέο, ιδιαίτερα πιο βαρύ και επώδυνο μνημόνιο, με νέα δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας ύψους 8 δισ. ευρώ, με νέους, πρόσθετους φόρους και με περικοπές συντάξεων (κύριων και επικουρικών), χωρίς τουλάχιστον να έχουμε εξασφαλίσει τη ρητή δέσμευση διαγραφής ή συγκεκριμένης απομείωσης του χρέους, που θα το καθιστούσε κιόλας βιώσιμο», φέρεται να διαμήνυσε στον κ. Τσίπρα, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Με βάση τα νέα δεδομένα, λοιπόν, δεν αποκλείεται να έχουμε ακόμη πιο γρήγορες και ανεξέλεγκτες εξελίξεις, αν και ο κ. Καμμένος έχει επιφυλαχτεί να απαντήσει για την τελική απόφαση του κόμματος μέσα στις αμέσως επόμενες ώρες.

Εν τούτοις, οι πληροφορίες του paraskhnio.gr λένε ότι σίγουρα, σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να υλοποιηθεί η «συμφωνημένη» κοινή κάθοδος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε κοινό ψηφοδέλτιο (με ταυτόχρονη αναστολή λειτουργίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων). Κάτι που πλέον αλλάζει τα πράματα, αφήνοντας έτσι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα… Ειδικά, αν αναλογιστεί κανείς ότι, ο κ. Καμμένος -όπως έχει αποδειχτεί στο κοντινό παρελθόν- είναι απρόβλεπτος, ενώ πάμπολλες φορές λαμβάνει τις κρίσιμες αποφάσεις του κυριολεκτικά την ύστατη στιγμή.

Του Πάρι Κουρτζίδη
http://www.paraskhnio.gr/anekselegkti-sygkroysi-tsipra-kam/