08 Αυγούστου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Θεός να λυπηθεί τους ηλίθιους που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ! Κάτοικοι σε απόγνωση εναντίον 5.500 λάθρο στην Κω!

Ο θεός να λυπηθεί τους κατοίκους που έμπλεξαν σε μια κατάσταση χωρίς να την επιλέξουν... γιατί οι λαθρομετανάστες ξέρουν πολύ καλά τους κινδύνους του εγχειρήματός τους

- Στα όρια της αντοχής τους βρίσκονται κάτοικοι και επιχειρηματίες του νησιού
- Αυτήν την ώρα στην Κω εκτιμάται ότι βρίσκονται περίπου 5.500 πρόσφυγες και μετανάστες λαθρομετανάστες (δεν υπάρχουν "πρόσφυγες και μετανάστες"! η απόκτηση του status του πρόσφυγα ή του μετανάστη προυποθέτει κάποιον έλεγχο και κάποια διαδικασία η οποία δεν έχει γίνει για όλους αυτούς και σίγουρα την ιδιότητα δεν την δίνουν οι δημοσιοκάφροι)
- Με κεντρικό σύνθημα "Θέλουμε να φύγουμε" δεκάδες πρόσφυγες λαθρομετανάστες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο λιμάνι της Κω

Το απόλυτο χάος επικρατεί σε Κω, Χίο και Λέσβο, καθώς καθημερινά εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες λαθρομετανάστες καταφθάνουν, μετ' εμποδίων, στα τρία νησιά. Η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Οι πρόσφυγες λαθρομετανάστες που άφησαν πίσω τους τα πάντα, όχι για ένα καλύτερο αύριο, αλλά για ένα “αύριο”, έρχονται αντιμέτωποι με την απόλυτη ανοργανωσιά, ενώ κάτοικοι και επιχειρηματίες των νησιών γίνονται μάρτυρες τριτοκοσμικών καταστάσεων.

Οι εικόνες από την Κω που κάνουν το γύρο του κόσμου, προκάλεσαν το ενδιαφέρον και του BBC. Απεσταλμένος του βρετανικού δικτύου, έκανε οδοιπορικό στο νησί και περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί.


Ο νόμος που λύνει τα χέρια της περιφέρειας

Σύμφωνα με το Βήμα της Κω, ευρεία σύσκεψη φορέων για την λήψη αποφάσεων που θα ανακουφίσουν το νησί πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Επαρχείο Κω, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου.

Ενδεικτικό της έντασης του προβλήματος, που κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο δύσκολο στη διαχείριση και αντιμετώπισή του, με την τοπική κοινωνία να έχει φτάσει στα όρια των αντοχών και των δυνατοτήτων της, είναι το γεγονός ότι αυτήν την ώρα στην Κω εκτιμάται ότι βρίσκονται περί τα 5.500 άτομα.

Η σύσκεψη αποφασίστηκε από τον περιφερειάρχη, αμέσως μετά την ψήφιση από την Βουλή, νόμου που δίνει την δυνατότητα στην περιφέρεια να εκτελεί δαπάνες για την ανακούφιση του μεταναστευτικού. Ο νόμος έλυσε πλέον τα χέρια της περιφέρειας, ώστε να συνδράμει άμεσα στην προσπάθεια ανακούφισης κατά το δυνατόν των νησιών από το πρόβλημα, αφού η επίλυσή του είναι θέμα κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με πληροφορίες από το Βήμα της Κω.

Πορεία διαμαρτυρίας από λάθρο

Με κεντρικό σύνθημα "Θέλουμε να φύγουμε" ("We want to Leave", έγραφε το πανό), δεκάδες λοαθρομετανάστες πραγματοποίησαν το μεσημέρι πορεία στο λιμάνι της Κω.
Οι διαδηλωτές που ξεκίνησαν από το Αστυνομικό Τμήμα της Κω, σταμάτησαν για λίγο στο Δημαρχείο κάτω από το γραφείο του Δημάρχου, φωνάζοντας το ίδιο σύνθημα και στη συνέχεια συνέχισαν την πορεία τους προς το Λιμεναρχείο.

Με πληροφορίες από kostoday.