17 Αυγούστου 2015

Ρε γαϊδούρια στρατιωτικοί πείτε κι ένα ευχαριστώ στον Καμμένο που σας βρήκε δουλειά για άλλα 5 χρόνια!

Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται για το ποιος είναι ο πατέρας της ιδέας για υποχρεωτική παραμονή των στρατιωτικών στο στράτευμα μέχρι την ηλικία των 58 ετών ( από τα 53 που όριζε ο νόμος Βενιζέλου του 2012), κάναμε μια μικρή έρευνα και τα βρήκαμε όλα! Με πιο βασικό ότι ο πατέρας δεν είναι ...ένας αλλά ...δύο, ένας στρατιωτικός και ένας υπουργός Άμυνας, καθώς ο '' ένας έκοψε και ο άλλος έραψε''! Βεβαίως όλα αυτά πριν τον σημερινό Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Δ. Μάρδα, η υπογραφή του οποίου υπάρχει κάτω από την τροπολογία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο νόμο του Μνημονίου Νο 3 που -με διάφορες αλλαγές- ήδη ψηφίστηκε!

Πρόκειται για τον σημερινό Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μ. Κωσταράκο και τον σημερινό Υπουργό Άμυνας κ Πάνο Καμένο!

- Ο ΠΡΩΤΟΣ: Ο σημερινός Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μ. Κωσταράκος λοιπόν ξεκίνησε να καλλιεργεί την ...ιστορία ουσιαστικά από το 2011 επί θητειών Αβραμόπουλου με ''αναγνωριστικές '' αρχικά με διαρροές στους εκπροσώπους του τυπου και εν συνεχεία με την κατάρτιση Σχεδίου Νόμου!


Όλα ξεκίνησαν μετά την ψήφιση του νόμου Ε.Βενιζέλου το 2010 που αύξησε το όριο αποστρατειας στα 53 χρόνια. Αυτή η για την εποχή ριζική αλλαγή ( στα όρια της καινοτομίας) δεν φαίνεται να έβρισκε σύμφωνο τον κ. Κωσταράκο που ισχυριζόταν σε ανεπίσημες συζητήσεις ότι δεν υπάρχει τέτοια διάταξη και ότι πρέπει να πάει το όριο υποχρεωτικής παραμονής στα 58 ''για να προστατευθούν'' οι στρατιωτικοί από την οικονομική κρίση.

Τις διαρροές τις συνέχισε κυρίως το 2013 -ίσως και εν αγνοία του κ Αβραμόπουλου καθώς ο ίδιος δεν είχε πει τίποτε ο ίδιος δημόσια. Τότε μάλιστα οι απόψεις του περί ηλικίας υποχρεωτικής παραμονής τα 58 είχαν σχολιασθεί αρνητικά από μερίδα δημοσιογράφων κατά τις of the record παρουσιάσεις των απόψεων αυτών οι οποίες και πήραν από το ΓΕΕΘΑ την μορφή Σχεδίου Νόμου το οποίο μάλιστα ο κ. Κωσταρακος έστειλε στα Γενικά Επιτελεία για επίσημο σχολιασμό.

Να δυο δημοσιεύματα που γράφτηκαν τότε( ένα χρόνο πριν!) : Ο Κ. Γιάννης Κοκκινίδης στις 24 Σεπτεμβρίου 2014 γράφει στο newspost μεταξύ άλλων :'
'Ριζικές αλλαγές δρομολογούνται στην καριέρα των στρατιωτικών και αναμένονται προσεχώς να κατατεθούν στη Βουλή, υπό μορφή σχεδίου νόμου, που θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια.
Σύμφωνα με αυτές τις αλλαγές, κανένας αξιωματικός -στις τακτικές και έκτακτες ετήσιες κρίσεις- δεν θα κρίνεται «ευδοκίμως τερματίσας» τη σταδιοδρομία, από τα Συμβούλια των Κλάδων, σε ηλικία μικρότερη των 58 ετών.
Επίσης στα 53 τους έτη οι αξιωματικοί θα έχουν τη δυνατότητα και το δικαίωμα να επιλέξουν σε ποια «δεξαμενή» θα μπαίνουν. 
Η μία θα αφορά αυτούς που θα επιθυμούν να παραμείνουν στάσιμοι έως το βαθμό του Συνταγματάρχη και να αποστρατεύονται με το βαθμό του ταξιάρχου και η άλλη δεξαμενή στην οποία θα εντάσσονται όσοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι μπορούν να ανέλθουν στα ανώτατα αξιώματα και να φτάσουν έως και αρχηγοί του Κλάδου τους. Την επιλογή αυτή θα την κάνουν έχοντας γνώση της μέχρι τότε σταδιοδρομίας τους και το πώς θα έχουν πάει στις σχολές που έχουν φοιτήσει.
Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, μετά από συνεννόηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο και αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο νόμο του πρώην υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου «περι προαγωγών», αποφασίστηκε να υπάρξουν ουσιαστικές τροποποιήσεις σε αυτόν.
Έτσι θεσμικά ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνέταξε τις προτάσεις του και τις προώθησε στα Γενικά Επιτελεία και των τριών Κλάδων ώστε αν υπάρχουν τυχόν παρατηρήσεις να κατατεθούν αυτές, να υπάρξουν περαιτέρω βελτιώσεις, αν κριθεί σκόπιμο. Σκοπός είναι να μην έχουμε συνέχεια αλλαγές σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, αλλά και σε ένα τομέα που έχει να κάνει με την εθνική ασφάλεια. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ μόλις πάρει τις απαντήσεις από τα Γενικά Επιτελεία θα παραδώσει την πρότασή του στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ώστε να προωθηθεί στη Βουλή για ψήφιση.
Αν υπάρξουν αυτές οι αλλαγές τότε δεν θα έχουμε το φαινόμενο να οδηγούνται στην υποχρεωτική αποστράτευση αξιωματικοί κάτω των 58 ετών, για τους οποίους το ελληνικό δημόσιο είχε πληρώσει τις σπουδές στο εσωτερικό αλλά σε πολλές περιπτώσεις και στο εξωτερικό (μετεκπαίδευση)''...

Υπάρχει όμως και άλλο μερικές ημερες αργότερα στο σάιτ της ''Ενωσης Στρατιωτικών Κεντρικής Μακεδονίας'' όπου μεταξύ άλλων γράφει:
''Το αποτύπωμά τους στις επόμενες γενιές Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων προσδοκούν να αφήσουν πριν την αναχώρησή τους ο Υπουργός Άμυνας κ. Αβραμόπουλος και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός κ. Κωσταράκος με το νομοσχέδιο που απέστειλε ο τελευταίος στουs Αρχηγούς Αεροπορίας, Ναυτικού και Στρατού για μελέτη.Το κεντρικό μήνυμα είναι η προσπάθεια προσαρμογής των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα δυτικά πρότυπα των στρατών του ΝΑΤΟ. (...)
Πρώτο θέμα προς διερεύνηση είναι ο χρόνος εξόδου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στη σύνταξη που προβλέπεται να ανέρθει στα 58 έτη. Κανείς δεν θέλει οι φορολογούμενοι να πληρώνουν νέους σε ηλικία συνταξιούχους και κανείς δεν θέλει να βλέπει στα καφενεία παραγωγικό δυναμικό της χώρας. Η αύξηση στα 58 έτη έχει θετικό αντίκτυπο στην αντίληψη του μέσου Έλληνα πολίτη. Βεβαίως αυτό που δεν επισημαίνεται περιέργως πουθενά είναι η εθελοντική ηλικία εισόδου του προσωπικού στις Ένοπλες Δυνάμεις η οποία συμπίπτει και με την ηλικία ενηλικίωσής του τα 18 έτη. Έτσι 58-18 έτη το νέο νομοσχέδιο καθορίζει τα 40 χρόνια αναγκαστικής εργασίας για τη σημερινή ηρωική νεολαία της χώρας. Σαράντα χρόνια φούρναρης που έλεγαν και οι παλαιοί και σοφοί. Για το μέσο Έλληνα τα 40 χρόνια εργασίας δεν είναι πολλά, αρκεί να είναι και καλά. Τι θα γίνει όμως αν τα 40 χρόνια είναι σε πολέμους, επιχειρήσεις και ασκήσεις κάθε μορφής. Ένα άλλο σημαντικό ερώτημα προς συζήτηση αν θέλουμε Ένοπλες Δυνάμεις γερασμένες''.
Και τα δυο είναι αρκετα σαφή περί του επίσημου σχεδιασμού...

- Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ : Ο σημερινός Υπουργός Άμυνας κ Πάνος Καμμένος, την Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015, σχεδόν δύο μήνες πριν την τροπολογία Μάρδα στο Μνημόνιο Νο 3, είχε μιλήσει στην τηλεόραση του Μέγκα και- μεταξύ άλλων είχε πει:

''Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ακούστε κάτι. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για να καταλάβετε, έχει φέτος 770 εκατομμύρια προϋπολογισμό και του χρόνου 550, είναι κάτω από τις δυνατότητες της επιβίωσης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τους μισθούς και για τη διατήρηση των οπλικών συστημάτων.

Αυτό που είπαμε, όμως, και το ξεκαθαρίσαμε, είναι ότι αυτά τα οποία χρωστούμε, εμείς θα τα πάρουμε. Δηλαδή, η εταιρεία Rheinmetall πλήρωσε σε Έλληνες αξιωματούχους και πολιτικούς 62 εκατομμύρια μίζες για να πάρει δουλειές 2 δις. Καταδικάστηκε από τη γερμανική δικαιοσύνη και πλήρωσε στο γερμανικό λαό αποζημίωση 67 εκατομμύρια ευρώ. Εδώ, λοιπόν, θα πληρώσει 500. Από τα 500 αυτά που θα πάρουμε θα πάρει και το Υπουργείο Οικονομικών το 20% που έχουμε συμφωνήσει. Αυτές οι συμφωνίες δεν είναι μία και δύο, είναι πάνω από δέκα.
Θα γίνει περιορισμός των εξόδων, παραδείγματος χάριν, στη διατήρηση στρατοπέδων, θα γίνει ομογενοποίηση των μέσων, γίνονται ήδη πολλές μεταρρυθμίσεις σε σχέση με τη συνταξιοδότηση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν θα φεύγει κανείς πριν από τα 58. Δεν μπορεί να έχουμε αποστράτους 40 χρονών, 45 χρονών, οι άνθρωποι δεν έχουν και τι να κάνουν.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ (δημοσιογράφος): Αν τα καταφέρετε αυτά θα μείνετε στην ιστορία.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτά θα γίνουν.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑΣ: Διότι βλέπουμε ανθρώπους 40 χρονών να παίρνουν σύνταξη.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτό θα γίνει οπωσδήποτε (...)''.

Και παρακάτω, για να μην έχουμε αμφιβολία:
''
Γ. ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ(δημοσιογράφος): Και στα 58 συντάξεις για όλους αν κατάλαβα σωστά.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτό είναι δεδομένο, είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου. Κατατίθεται το σχέδιο νόμου, έχει κατατεθεί ήδη στην κυβερνητική επιτροπή, δεν θα υπάρχουν πλέον αποστρατείες στα 40 και στα 45.

Γ. ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ: Στα 58 θα είναι οι συντάξεις για όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Για όλους''.

Την άλλη ημέρα (23 Ιουνίου 2015) ο κ Καμένος φιλοξενήθηκε στο OnAlert,αναφέρθηκε επίσης στα ίδια,διευκρινίζοντας εκ των υστέρων ότι όποιος θέλει μπορεί να φύγει πριν από το 58 παίρνοντας την σύνταξή του:


Διευκρίνηση Καμένου περί αντισυνταγματαρχών και Σχ. Πολέμου
Πολλοί λοιπόν ανησυχούν και αυτό ανεξάρτητα από τις όποιες διευκρινίσεις έδωσε το πρωί της 14ης Αυγούστου ο κ Καμένος στην Βουλή όπου - σύμφωνα με την ΠΟΕΣ - έγιναν τα εξής:''Στην ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων, νωρίς σήμερα το πρωΐ 14 Αυγούστου 2015, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, με αφορμή την τροπολογία που κατατέθηκε αίφνης χθες το απόγευμα 13 Αυγούστου 2015, αναφέρθηκε σε επιμέρους πλευρές της συμφωνίας, με πρώτη εκείνη που αφορά στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και τη βίαιη ανατροπή του. Ρώτησε τον αρμόδιο Υπουργό και έλαβε τη συγκατάθεση ότι έχει επέλθει νομοτεχνική βελτίωση επί της τροπολογίας, όπως ο ίδιος το ζήτησε. Αναπτύσσοντας την επιχειρηματολογία του για τη βελτίωση αυτή εξήγησε (στην αρχή του βίντεο εδώ) ότι ένας αριθμός στρατιωτικών, αποφοίτων ΑΣΕΙ, που βρίσκονται στο βαθμό του Αντισυνταγματάρχη, και δεν περνούν από τη Σχολή Πολέμου, πρέπει στον επόμενο βαθμό να αποστρατευτούν. Η στρατιωτική ηγεσία ζήτησε να υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη ώστε τα στελέχη αυτά να παραμένουν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και όχι από το Υπουργείο Οικονομικών η σχετική νομοθετική πρόβλεψη.

Πιστεύοντας- γράφει η ΠΟΕΣ- ότι τελικά θα επικρατήσει η λογική και η σύνεση, η Ομοσπονδία μας θα αναμένει τα υπόψη νομοθετήματα, για την αλλαγή της υπόψη τροπολογίας, που αφορά στην άρδην αλλαγή του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού καθεστώτος των Ελλήνων στρατιωτικών και ιδίως αυτών που ήδη έχουν θεμελιώσει και κατοχυρώσει ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, ώστε στη συνέχεια και μαζί με τις Ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις της''.

http://www.onalert.gr/stories/ti-exei-pei-gia-to-syntadioxotiko-ton-stratiotikon-o-kammenos/44265