31 Αυγούστου 2015

Μεϊμαράκης:Τετ α τετ με Γιούνκερ για το ΕΣΠΑ-«Σώσαμε το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση θα σώσουμε και το ΕΣΠΑ»-ΒΙΝΤΕΟ

Στο Στρασβούργο θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αλλά και τον πρόεδρο της ΚΟ του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ.

H ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, θα μεταβεί την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, στο Στρασβούργο όπου θα πραγματοποιηθεί η επόμενη Σύνοδος της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Μεϊμαράκης θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Jean Claude Juncker, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Joseph Daul και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ κ. Manfred Weber.

Επίσης, θα απευθύνει χαιρετισμό στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Θα ενημερώσει τους Ευρωπαίους συμμάχους της Νέας Δημοκρατίας για τα οικονομικά ζητήματα, για τα προβλήματα απορρόφησης του ΕΣΠΑ και το σοβαρό πρόβλημα της μετανάστευσης, που αντιμετωπίζει η χώρα μας».

Μεϊμαράκης: Γλυτώσαμε το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση θα σώσουμε και το ΕΣΠΑ

Αιτωλοακαρνανία και Αχαΐα σταθμοί της περιοδείας του αρχηγού της ΝΔ (ΒΙΝΤΕΟ)

«Αφού αποδείξαμε ότι πήραμε στα χέρια μας το ζήτημα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση,  με γράμμα το οποίο στείλαμε στην Κομισιόν και λύση με δίμηνο πάγωμα, θα κινηθούμε με την ίδια διαδικασία σοβαρότητας και υπευθυνότητας προς την Κομισιόν, για τα έργα του ΕΣΠΑ οι προθεσμίες των οποίων λήγουν το Δεκέμβριο του 15 και μπορεί να χαθούν πόροι και ταυτόχρονα να πληρώσουμε πρόστιμο» τόνισε από την Αιτωλοακαρνανία ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.


Στο πλαίσιο της περιοδείας του στους Νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε συναντήσεις  με τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας  Κοσμά στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, με στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και  αγρότες. Επισκέφθηκε επίσης το Εμπορικό Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, όπου είχε συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο.

Στη Ναύπακτο ο Δήμαρχος Ναυπακτίας υποδέχθηκε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας μαζί με τους αντιδημάρχους και τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου. Στο δημαρχείο επίσης βρέθηκαν οι δύο βουλευτές του νομού Μάριος Σαλμάς και Κώστας Καραγκούνης. Στο τέλος της συνάντησης ο δήμαρχος Ναυπακτίας πρόσφερε μια συλλογή με γραμματόσημα με θέμα την Ναυμαχία της Ναυπάκτου  στο κ.Μεϊμαράκη καθώς και μια πλακέτα.