27 Αυγούστου 2015

ΑΣΤ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΤΙΣ ΚΑΣΕΤΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΑ! Ο Βαρουφάκης αποκαλεί ανόητο τον Τσίπρα και ονειρεύεται καριέρα» εκτός συνόρων

Για τα σχέδιά του για την ίδρυση πολιτικού φορέα ευρωπαϊκών διαστάσεων, καθώς επίσης και για το εάν θα κατέβει υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές μίλησε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Όπως δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στο αυστραλιανό ραδιόφωνο ABC δεν θα είναι υποψήφιος καθώς, όπως είπε «αντί να εμπλακώ σε μια προεκλογική καμπάνια που είναι λυπηρή και άκαρπη, θα παραμείνω πολιτικά ενεργός και ίσως περισσότερο από ό,τι τώρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο προσπαθώντας να στήσω ένα ευρωπαϊκό δίκτυο. Πιστεύω ότι πρέπει να στοχεύσουμε σε ένα ευρωπαϊκό δίκτυο που θα εξελιχθεί σε πανευρωπαϊκό κόμμα».

Παράλληλα, ο κ. Βαρουφάκης σχολίασε τα όσα συμβαίνουν στην ελληνική πολιτική σκηνή λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ηγέτης που στήριξε «άλλαξε τελείως ρότα για να υιοθετήσει μια πολιτική χωρίς λογική. Δεν πιστεύω ότι έπρεπε να υπογράψουμε τη συμφωνία  γιατί σε μερικούς μήνες το καράβι θα πέσει στα βράχια πάλι», ενώ παρομοίασε τον Αλέξη Τσίπρα με τον Σίσυφο που σπρώχνει την πέτρα στην κορυφή του λόφου προσθέτοντας ότι ο ίδιος ως παιδί θεωρούσε ανόητο τον Σίσυφο «γιατί εγώ απλά θα σταματούσα να σπρώχνω την πέτρα».

Αναφορικά με τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη είπε ότι «τους συμπαθώ και με συμπαθούν αλλά δεν θα ενταχθώ εκεί γιατί έχουμε δομικές διαφορές».