22 Αυγούστου 2015

BINTEO-Η ειρωνεία του Λαφαζάνη για τον Τσίπρα - Συναντήθηκε με Μεϊμαράκη, ο διάλογός τους

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τον Παναγιώτη Λάφαζάνη, με τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας να αναφέρεται με ειρωνικό τρόπο στην επίσπευση των εκλογών.

«Πολύ Δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης, μπροστά στις κάμερες στην αρχή της συνάντησης του με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας με τον κ. Μεϊμαράκη να απαντά: «Αν μπορούσε ο Τσίπρας, θα τις έκανε στις 6 Σεπτεμβρίου».

 Τον ελληνικό λαό φοβούνται όσοι κάνουν εκλογές τον Αύγουστο δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, τονίζοντας «πως είναι πικρά γελασμένοι» όσοι το κάνουν αυτό.


Λαφαζάνης: Η μεγάλη έκπληξη των εκλογών θα είναι μια αντιμνημονιακή Βουλή

"Μετά από πρόσκληση του Μειμαράκη μου δοθηκε η ευκαιρία να έχω μια συνάντηση μαζί του. ΟΙ διαφορές είναι χαώδεις. Είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση. Τόνισα ότι ο εκλογές εξπρές δείχνουν μια αντιδημοκρατική νοοτροπία. Φοβούνται τον ελληνικό λαό όσοι κάνουν εκλογές εξπρές τον Αύγουστο. Θέλουν να του υφαρπάξουν την ψήφο.

Οι διαφορές μας με τα κόμματα που έχουν ψηφίσει μνημόνιο είναι διαφορές στρατηγικής. Το ξεκαθαρίζω μια και καλή. Με τέτοια κόμματα δεν υπάρχει κανένα απολύτως έδαφος συνεργασίας. Η επόμενη Βουλή όμως να το ξέρετε θα είναι αντιμνημονιακή Βουλή και όχι αντιμνημονιακή Βουλή μαϊμού.

Θα βάλει τη χώρα σε μια νέα προοδευτική πορεία. Θα λάβω τη διερευνητική εντολή. Θα αξιοποιήσω τον χρόνο γιατί είναι ουσιαστικό θέμα. Δεν είναι μια τυπική διαδικασία.

Θα επιδιώξω να συναντήσω τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν θέλω να μιλήσω για ψηφοδέλτια και ονόματα. Δεν νομίζω ότι πρέπει κανείς να σταθεί σε αυτά που λέγονται και γράφονται. Ελπίζουμε να έχουμε ψηφοδέλτια πολύ ισχυρά που να αντιπροσωπεύουν ρεύματα και απόψεις στην κοινωνία αλλά πάντοντε σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση", δήλωσε χαρακτηριστικά.

"Η πρόεδρος της Βουλής κινείται απολύτως θεσμικά, στηρίζει τη δημοκρατική λειτουργία της Βουλής. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να παρεκτρέπεται θεσμικά και να κλείνει τη Βουλή και να αγνοείται η προεδρία της Βουλής. Είναι απαράδεκτα πράγματα και άκρως αντιδημοκρατικά. Η συνάντηση και οι συζητήσεις που είχαμε ήταν σε θεσμικό επίπεδο. Δεν συζητήσαμε άλλα θέματα" σημείωσε αναφερόμενος στη Ζωή Κωνσταντοπούλου.