11 Αυγούστου 2015

ΚΛΑΙΩ! Η Κομισιόν προσγειώνει τα γατάκια του Μαξίμου που πανηγυρίζει το νέο μνημόνιο: Τώρα χρειαζόμαστε και μια πολιτική συμφωνία, δεν αρκεί μόνο η τεχνική

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προειδοποιεί ότι μολονότι έχει επιτευχθεί μια καταρχήν τεχνική συμφωνία με την Ελλάδα, απαιτείται ακόμα η έγκρισή της από τους ηγέτες της Ευρώπης.

«Αυτό που δεν έχουμε την παρούσα στιγμή είναι μια πολιτική συμφωνία - και αυτό ακριβώς είναι που χρειαζόμαστε. Υπάρχουν, δε, και κάποιες μικρές λεπτομέρειες που πρέπει ακόμα να διευθετηθούν», είπε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Αννίκα Μπρέιντχαρτ.

Και πρόσθεσε: «Εχουμε επιτύχει μια τεχνική συμφωνία κατά τις βασικές αρχές της, αλλά οι συζητήσεις συνεχίζονται για να ολοκληρωθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες».

Οπως, μάλιστα, αναφέρει ο Ντάνκαν Ρόμπινσον από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα συνομιλήσει αργότερα σήμερα, Τρίτη, με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ για τη συμφωνία.

Επίσης, η Κομισιόν αρνήθηκε να αναφέρει ποια κομμάτια της συμφωνίας είναι ακόμα υπό συζήτηση, ενώ οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν αργότερα μέσα στην ημέρα, κάτι που αποδεικνύει ότι οι διαφωνίες Ελλάδας - δανειστών δεν είναι σημαντικές, όπως είπε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τέλος, ανέφερε ότι θα υπάρξει αργότερα τηλεφωνική επικοινωνία με οικονομικούς αξιωματούχους και από τις 28 χώρες-μέλη της ΕΕ, και όχι μόνο από τα τα 19 μέλη της Ευρωζώνης.