27 Αυγούστου 2015

Απέραντη κατασκήνωση όπου λιάζονται οι λάθρο, η πλατεία Βικτωρίας [εικόνες]

Με εικόνες αντίστοιχες εκείνων που αντικρίσαμε στην πλατεία Ομόνοιας, αλλά και πιο πρόσφατα στον Πεδίον του Άρεως, έρχονται αντιμέτωποι οι κάτοικοι της Βικτώριας με τους παράτυπους μετανάστες να έχουν στήσει σκηνές στην πλατεία της περιοχής.
Οι εν λόγω μετανάστες έχουν καταγωγή από το Αφγανιστάν και έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία δημιουργώντας έναν πρόχειρο καταυλισμό. Πολλοί από αυτούς περνούν τις ώρες τους και κοιμούνται, όπως φαίνεται και από τις εικόνες, πάνω σε χαρτόκουτα.

Ανάμεσα στους δεκάδες μετανάστες που έχουν καταλύσει στην πλατεία βρίσκονται και αρκετές γυναίκες με τα μικρά παιδιά τους που χωρίς χρήματα και φαγητό, διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες υγιεινής.

Οι μετανάστες γνωρίζουν για τις εγκαταστάσεις στον Ελαιώνα, αλλά φοβούνται ότι αν πάνε εκεί, ίσως να μην είναι ελεύθεροι να φύγουν για την Ευρώπη που θέλουν.
Η κατάσταση όμως δεν έχει αλλάξει και για την κεντρικότερη πλατεία της Αθήνας, την πλατεία Ομόνοιας, η οποία συνεχίζει να υποδέχεται τα κύματα των μεταναστών που καταφτάνουν από τα νησιά του Αιγαίου.