13 Αυγούστου 2015

ΒΙΝΤΕΟ-Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση ενόψει της ψηφοφορίας

Εν μέσω αντιδράσεων και από την αντιπολίτευση πρόκειται να διεξαχθεί η ψηφοφορία της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν κυβέρνηση και δανειστές, τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Στη Νέα Δημοκρατία συνήλθε σήμερα το άτυπο πολιτικό συμβούλιο, όπου αναλύθηκε το μνημόνιο και εκφράστηκε έντονη κριτική για τον “βαρύτατο λογαριασμό που φέρνει η συμφωνία της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου”. Επισημάνθηκε, επίσης, ότι μια σειρά από εγκληματικά λάθη της συγκυβέρνησης, τόσο στη διαπραγμάτευση όσο και στο περιεχόμενο του τρίτου μνημονίου, “οδήγησαν σε πολύ επώδυνα μέτρα, τα οποία καλείται να πληρώσει τώρα ο ελληνικός λαός. Έναν βαρύτατο λογαριασμό που είναι αποτέλεσμα των καθυστερήσεων, των παλινωδιών και της ανεπάρκειας της κυβέρνησης και βεβαίως ένας λογαριασμός που είναι αποκλειστική ιδιοκτησία του κ. Τσίπρα και το κ. Καμμένου”.

Οι κ.κ. Γεωργιάδης και Βορίδης τάχτηκαν υπέρ της αποχής από την ψηφοφορία, ωστόσο, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα διεξαχθεί αύριο, στις 9 το πρωί, θα εισηγηθεί η ΝΔ να ψηφίσει τα μέτρα και να υπάρξει αλλαγή στάση προς κυβέρνηση. Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στον Σκάι, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως “εάν η συμφωνία, εφόσον έρχεται έτσι στο σύνολό της, δεν ψηφιστεί το πρόβλημα που θα έχουμε θα είναι τεράστιο, θα είναι άτακτη χρεοκοπία,. Θα είναι εθνικό νόμισμα, θα είναι κοινωνική αναταραχή, θα είναι μείωση αξιών και μισθών, θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα. Γι' αυτό σας λέω εκβιαζόμαστε. Το δεύτερο είναι ότι αν απέχουμε και αρχίσουμε να βάζουμε κάποιες συζητήσεις θα φανεί ως συναλλαγή με την κυβέρνηση που δεν πιστεύω ότι πρέπει να γίνει”.



Στο ΠΑΣΟΚ, η Φώφη Γεννηματά θέτει ζήτημα εκλογικού νόμου, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε πως πρέπει ο Τσίπρας να αναλάβει δέσμευση ότι δεν θα πάει σε εκλογές, διαφορετικά έκανε λόγο για σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού με τη συμμετοχή τουλάχιστον των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων, ίσως και όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ζήτημα εκλογικού νόμου έχει εγείρει και ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Τα βέλη του στην κυβέρνηση στρέφει το ΚΚΕ με αφορμή τα όσα είπε ο πρωθυπουργός μετά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υποδομών. "Τέλος στην αβεβαιότητα και τη χρεοκοπία του λαού δεν θα βάλει ούτε η αντιλαϊκή συμφωνία, με το ακόμα σκληρότερο μνημόνιο και το νέο δάνειο, που η κυβέρνηση φορτώνει στο λαό, ούτε βέβαια η στρατηγική της ΕΕ και η ανάπτυξη προς όφελος του κεφαλαίου, αλλά η πραγματική ρήξη και σύγκρουση με το σύστημα που γεννά τη διαφθορά και τη διαπλοκή, στο οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήδη προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες", αναφέρει σε ανακοίνωσή του. Από την πλευρά της, η Χρυσή Αυγή, μέσω του εκπροσώπου Τύπου Ηλία Κασιδιάρη, δήλωσε πως “ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε λίγους μήνες διέλυσε την οικονομία μας, ξεπούλησε τη χώρα, γέμισε την Ελλάδα με λαθρομετανάστες και φέρνει μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι το πιο επαχθές μνημόνιο, μέσα στα μπάνια του λαού”.