18 Αυγούστου 2015

Νέο χαράτσι για όλες τις ατομικές επιχειρήσεις – Δείτε αναλυτικά

Της Τόνιας Τσιρογιάννη*

Ενώ γίνονται προσπάθειες “αναδιοργάνωσης” του κράτους, και ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, ένα νέο τέλος-φόρος ήρθε να προστεθεί για τις ατομικές επιχειρήσεις πέρα απο το ήδη τέλος επιτηδεύματος.

tonia tsirogianniΣύμφωνα με τον νέο νόμο 4334/2015 όλες οι ατομικές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως τζίρου, έχουν υποχρέωση ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής, για την γνωστοποίηση των οικονομικών τους στοιχείων στο ΓΕ.ΜΗ, πληρώνοντας το αντίστοιχο τέλος , εντος δυο (2) μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης του Φορολογικου έτους 2014.

Η διαδικασία (υποβολή αίτησης, πληρωμή, δημοσίευση στοιχείων, πληρωμή) γίνεται ηλεκτρονικά απο το site http://www.businessportal.gr/

Η αρχική αίτηση κοστίζει 10€, μετά την πληρωμή γίνεται η ανάρτηση των οικονομικών στοιχείων (αρ. πρωτοκόλλου δήλωσης και φορολογική δήλωση) και στην συνέχεια τα υπόλοιπα 30€. Σε αυτή την νέα υποχρέωση των επιχειρήσεων, να προσθέσουμε το κόστος και για τα λογιστικά γραφεία που θα επιβαρυνθούν με επιπλέον εργασίες πέρα των συνηθισμένων.

Σε περίπτωση που η αίτηση υποβληθεί μετά την πάροδο των 2 μηνών, τυχόν πρόστιμα δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί. Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας, αναμένονται λεπτομέρειες, καθως δεν έχουν δοθει διευκρινήσεις.

*Λογίστρια- Φοροτεχνικός Α΄Τάξης
Κωλέττη 14Α & Εμ. Μπενάκη (κάτωθι Δ΄ ΔΟΥ Αθηνών)
τηλ. 213-0068860, 211-4110506
email: info@tsmart4u.gr

http://lykavitos.gr/archives/217320